home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έξαρση βίας στην Καλαμάτα: 5 άτομα ξυλοφόρτωσαν 16χρονο έξω από σχολείο

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα – Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο 16χρονος μαθητής
Ξύλο επίθεση ξυλοδαρμός

Νέος άγριος ξυλοδαρμός μαθητή συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου έξω από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, όταν ένας 16χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης πήγε για να πάρει μια φίλη του στο σχόλασμα και 5 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, του επιτέθηκαν, δέρνοντάς τον με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο ένας από τους 5 φέρεται μάλιστα να είναι συνομήλικος και συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τον παθόντα, ο οποίος κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου δέχτηκε τις Πρώτες Βοήθειες, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και αναχώρησε για το σπίτι του.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έψαξαν για να βρουν τον 16χρονο που φέρεται ως ένας από τους θύτες, αλλά έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο μαθητής ούτε οι γονείς του που αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές για να τους συλλάβουν για παραμέληση της εποπτείας του γιου τους.

Παράλληλα, γίνονται ενέργειες και διεξάγεται έρευνα τόσο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ξυλοδαρμού και να βρεθούν οι άλλοι τέσσερις θύτες.

Ανησυχία από τους γονείς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας με αφορμή τον ξυλοδαρμό μαθητή στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δεν θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από την μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.α. Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κα.) καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων όσο ποτέ άλλοτε από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis