home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Μαθήματα με φως στο σκοτάδι» στο Άργος

Τα «Μαθήματα με φως στο Σκοτάδι» του Νεανικού Πλάνου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. του Υπουργείο Παιδείας επισκέπτονται για πρώτη φορά το Άργος

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο «Μαθήματα με φως στο σκοτάδι» στο Άργος
Μαθήματα με φως

Τα «Μαθήματα με φως στο Σκοτάδι» του Νεανικού Πλάνου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. του Υπουργείο Παιδείας επισκέπτονται για πρώτη φορά το Άργος από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 11π.μ.-1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Cine Valia εκδήλωση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση με ελεύθερη είσοδο για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, η οποία είναι υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αργολίδας και περιλαμβάνει την παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και των Κινηματογραφικών Εργαστηρίων του Νεανικού Πλάνου.

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στο Cine Valia προβολές πολυβραβευμένων ταινιών, με μειωμένο εισιτήριο 4 ευρώ για τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Νομού Αργολίδας. Οι προβολές θα γίνονται πρωινές ώρες (9πμ-11πμ & 11πμ-1μμ) και σε αυτές θα παρίσταται ειδικός συνεργάτης που θα προλογίζει τις ταινίες, προδιαθέτοντας τα παιδιά για το ποιοτικό θέαμα που θα παρακολουθήσουν, και ύστερα θα αναλύει μαζί τους την ταινία.

Το Νεανικό Πλάνο, οργανισμός πρωτοπόρος στο πεδίο της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, είναι ο ιδρυτικός φορέας του πρώτου κινηματογραφικού φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους στην Ελλάδα, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Ζιζάνιο, δύο εκ των σημαντικότερων κινηματογραφικών θεσμών εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου διαθέτει πολυβραβευμένες σύγχρονες παραγωγές και κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ εμπλουτίζεται συχνά με νέους τίτλους.

Εδώ θα βρείτε τις προτεινόμενες ταινίες για την σχολική χρονιά 2023-24, ενώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά και για τις δράσεις στο εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis