home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μέθανα: Μια ματιά στο ηφαιστειακό τοπίο και την πλούσια ιστορία

Περιήγηση και πεζοπορία στο ηφαίστειο (Βίντεο)
Μέθανα

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Αττικής, αγναντεύοντας τον Σαρωνικό κόλπο, βρίσκεται η χερσόνησος των Μεθάνων.

Γνωστή για το ηφαιστειακό τοπίο, τις ιαματικές πηγές και την πλούσια ιστορία, η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών.

Ιστορικά στοιχεία

Τα Μέθανα κατοικούνται από την αρχαιότητα, με μαρτυρίες για την ύπαρξη οικισμών από τη Νεολιθική εποχή. Η περιοχή γνώρισε ακμή κατά την Κλασική εποχή, όντας σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον μύθο, τα Μέθανα πήραν το όνομά τους από τους «Μεθανεί», γιους του Σπαρτιάτη βασιλιά Λακεδαίμονα.

Μέθανα

Τουρισμός και αξιοθέατα

Τα Μέθανα αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμπι, χαλάρωση στις ιαματικές πηγές και φυσικά εξερεύνηση του ηφαιστείου.

Εκτός από το ηφαίστειο, στα Μέθανα αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, τα ερείπια του αρχαίου θεάτρου και φυσικά τις ιαματικές πηγές.

Η πρόσβαση στα Μέθανα είναι εύκολη, με πλοία από τον Πειραιά και την Αίγινα, είτε οδικώς από την Αργολίδα με προορισμό την Τροιζηνία.

Βίντεο: Ηlias Mpr Photography

Είτε σας ενδιαφέρει η πεζοπορία σε ηφαιστειακό τοπίο, η χαλάρωση στις ιαματικές πηγές, η εξερεύνηση αρχαιολογικών μνημείων ή απλά η απόλαυση της πανέμορφης θέας, τα Μέθανα έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis