home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου για συγκρότηση ΟΧΕ και ΟΧΕ/ΒΑΑ

Συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Υποστήριξης και Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης για τη Διακυβέρνηση των Στρατηγικών ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη) και ΟΧΕ/ΒΑΑ (Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη/ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027
Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα δια περιφοράς  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ώρα 13:00 έως 14:30, για τη συγκρότηση ΟΧΕ και ΟΧΕ/ΒΑΑ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.5 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει για τη λήψη αποφάσεως στο εξής μοναδικό θέμα:

  • Συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Υποστήριξης και Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης για τη Διακυβέρνηση των Στρατηγικών ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη) και ΟΧΕ/ΒΑΑ (Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη/ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027.

Παρακαλούνται τα μέλη να αποστείλουν την ψήφο τους με mail επί της συνημμένης με αρ.
πρ. 4112 /9-2-2024 εισήγησης της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Η εισήγηση

Η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:

  • Τη Συμμετοχή του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στην ΟΧΕ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • Την Έγκριση της Ανάληψης της ευθύνης του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ως Επικεφαλής Φορέας στην ΟΧΕ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ
  • Τον Ορισμό Εκπροσώπων του Δήμου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ στην ΟΧΕ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ως ακολούθως:

Α. Ορισμός Εκπροσώπου Επικεφαλής Φορέα : τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Ορφανό με
αναπληρωτή τον κ. Γεώργιο Φραγκιουδάκη Δημοτικό Σύμβουλο.
Β. Στελέχη του Επικεφαλής Φορέα : κ. Καραβασίλη Δέσποινα προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού ανάπτυξης και οργάνωσης της Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής με αναπληρωτή τον κ. Γεώργιο Ντούτσο αναπληρωτή Προϊστάμενο Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής, τον κ. Κοσμά Γιακουμάτο Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών και Κτιριακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών με αναπληρωτή τον κ. Σερετόπουλο Αλέξανδρο Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

  • Την συμμετοχή στην Τοπική Ομάδα Υποστήριξης για την ΟΧΕ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 του κ Ηλία Μαντζαβράκου Περιβαντολλόγου εμπειρογνώμονα με επαρκή σχετική εμπειρία με αναπληρωτή του, τον κ. Αναγνωσταρά Παναγιώτη Δ. Πολιτικό Μηχανικό εμπειρογνώμονα με επαρκή σχετική εμπειρία.

Έργο της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης για την ΟΧΕ είναι:
• Συντονίζει το σχεδιασμό και τη διαβούλευση της Στρατηγικής και τη διαβούλευση με τους τοπικούς
φορείς και την τοπική κοινωνία.
• Διαμορφώνει το Σχέδιο Δράσης για την Ωρίμανση των έργων και την υλοποίηση της Στρατηγικής.
• Παρακολουθεί την πορεία ωρίμανσης και υλοποίησης των πράξεων της Στρατηγικής.
• Επιλύει προβλήματα κατά την πορεία υλοποίησης.
• Ενημερώνει την Ε.Υ.Δ. Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και την Περιφερειακή Ομάδα.
• Παραδίδει στην Περιφερειακή Ομάδα τις Εκθέσεις προόδου και ωρίμανσης σε ημερομηνία που θα
οριστεί από την Περιφερειακή Ομάδα, κάνοντας την κατάλληλη επεξεργασία και περιλαμβάνοντας τις
σχετικές πληροφορίες για την εξέλιξη έργων που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
• Μετέχει στις τακτικές (και τουλάχιστον μια φορά το έτος) κοινές συνεδριάσεις της Περιφερειακής
Ομάδας με τις Τοπικές Ομάδες. Σε αυτές η Τοπική Ομάδα δύναται να παρουσιάζει τα αποτελέσματα των εργασιών της, να συζητά αναλυτικότερα τα ζητήματα της υλοποίησης, τις ανάγκες για τεχνική υποστήριξη και ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Χωρικού Φορέα και των Δικαιούχων.

  • Την ανάδειξη του μέλους κ. Δημητρίου Ορφανού Δημάρχου Ναυπλιέων ως Προέδρου της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης με αντικαταστάτη του τον κ. Γεώργιο Φραγκιουδάκη.
  • Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ για έκδοση της απόφασης συγκρότησης της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης της Στρατηγικής ΟΧΕ.
  • Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ για την έκδοση σχετικών αποφάσεων σχετικά με την οργάνωση της διαβούλευσης και τη συνεργασία του με τους Δημάρχους ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ για τη λειτουργία του εταιρικού σχήματος και της διαμόρφωση της Στρατηγικής της ΟΧΕ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
  • Τον ορισμό της κ. Δημάκη Σοφίας Μέλους της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης για την συμμετοχή της και στην Περιφερειακή Ομάδα Υποστήριξης της Διακυβέρνησης των Στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) με αναπληρωτή της την κ. Καρανικόλα Σουσάνα Μέλος της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis