home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Η συμβολή του ΚΕΘΕΑ στους κρατουμένους

Στο πλαίσιο της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μία κοινή δράση με το Δημοτικό Σχολείο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου
ΚΕΘΕΑ συνεργασία με φυλακές (1)

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ πραγματοποιεί ομάδες συμβουλευτικής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου από το 2019 στοχεύοντας στην υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση ουσιών.

Η Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων είναι οργανικά συνδεδεμένη με δομές θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ στην κοινωνία, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια της φροντίδας και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την παραβατικότητα, την χρήση ουσιών και τον εγκλεισμό.

ΚΕΘΕΑ συνεργασία με φυλακές (2)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μία κοινή δράση με το Δημοτικό Σχολείο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου. Διαβάστηκαν ποιήματα, μίλησαν για την υπομονή, την ελπίδα, το ταξίδι και τον προορισμό του καθενός (ποίημα ΙΘΑΚΗ, Καβάφης), τους στόχους στη ζωή του μετά την αποφυλάκιση.

Η αλληλεπίδραση συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή μαθητών και μελών των ομάδων συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, παρουσία της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Ναυπλίου, κας Ραφαέλας Τζαβάρα, της Διευθύντριας του Σ.Κ. Ναυπλίου, κας Ιωάννας Αναστασοπούλου, του προσωπικού της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

ΚΕΘΕΑ συνεργασία με φυλακές (3)

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis