home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Γιατί «ντύθηκε» στα μωβ το παλιό δημαρχείο

Με σύνθημα «Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ» ο Δήμος Άργους – Μυκηνών συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας
Δημαρχείο Άργους μωβ

Με σύνθημα «Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ» ο Δήμος Άργους – Μυκηνών συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, φωτίζοντας το ιστορικό Δημαρχείο του Άργους σε χρώμα μωβ

Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας.

Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, η οποία με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζεται επιτυχώς, τα άτομα ζουν μια φυσιολογική ζωή και καταλαμβάνουν ανώτατα αξιώματα. 

Ωστόσο, περίπου το 30% των ανθρώπων με επιληψία που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται σωστό και ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων παρουσιάζουν κρίσεις ανθεκτικές στην αγωγή. 

Δυστυχώς, τα άτομα με επιληψία και κυρίως τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν κρίσεις στιγματίζονται κοινωνικά. Επιπλέον, η έλλειψη της σωστής αντιμετώπισης επιφέρει τεράστια οικονομική επιβάρυνση στα εθνική συστήματα υγείας.

Σήμερα υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που εάν χορηγηθούν σωστά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα.

Η σωστή ενημέρωση, αντιμετώπιση, έρευνα και η νομοθεσία παραμένουν βασικά ζητήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis