home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΒΙΠΕ Τρίπολης: Νέες διαμαρτυρίες για τη μονάδα βιοαερίου

Επτά συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν θεσμικούς φορείς της περιοχής, σε κοινή σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα
ΒΙΠΕ Τρίπολης φαρμακοβιομηχανίες

Επτά συνδικαλιστές οργανώσεις, με κείμενο που υπογράφουν, καλούν θεσμικούς φορείς της περιοχής, σε κοινή σύσκεψη για το ζήτημα του σχεδιασμού εγκατάστασης μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.

Τα σωματεία, μιλούν για ρυπογόνα μονάδα, που ως πρώτη ύλη, θα επεξεργάζεται υπολείμματα σφαγείων, τυροκομείων, πτηνοτροφείων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, ελαιουργείων, ληγμένα τρόφιμα, γεωργικά και ζωικά απόβλητα.

Λένε, ότι θα εισέρχονται, καθημερινά, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, 75 τόνοι οργανικά απόβλητα και ότι η μονάδα, θα καίει βιοαέριο σε μηχανές εσωτερικής καύσης, εκπέμποντας ρύπους στην ατμόσφαιρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όσων εισπνέουν τους ρύπους.

Επίσης επισημαίνουν ότι η λειτουργία μίας τέτοιας μονάδας θα επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, με επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή της γύρω περιοχής, αλλά και της ίδιας της Τρίπολης.

Τα επτά αυτά, συνταξιοδοτικά σωματεία, ζητούν απ’ όλους, να ενώσουν δυνάμεις και με μαζικό τρόπο, να εκφράσουν οργανωμένη αντίθεση στη λειτουργία μίας τέτοιας μονάδας, αφού μόνο οι νομικές και οι διοικητικές διαδικασίες δεν αρκούν.

Η ανοιχτή πρόσκληση, απευθύνεται σε Περιφέρεια, δήμο Τρίπολης, αυτοδιοικητικές παρατάξεις, προέδρους κοινοτήτων δήμου Τρίπολης, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, εργατικά σωματεία, ΟΕΒΕΑ, ΣΕΒΙΠΕΤ, σωματεία ΟΕΒΑ, Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης, Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής, επιστημονικούς φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η σύσκεψη είναι να γίνει την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΟΕΒΕΑ στην Τρίπολη.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, ήδη το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης και το περιφερειακό συμβούλιο, έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά στη μελέτη επί των περιβαλλοντικών όρων.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία είναι που αντιδρούν είναι των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα της Αρκαδίας, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αρκαδίας, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Αρκαδίας, οι συνταξιούχοι ΔΥ Αρκαδίας, οι συνταξιούχοι των ΕΛΤΑ Πελοποννήσου, το παράρτημα των συνταξιούχων του ΟΤΕ Αρκαδίας και ο ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ της Αρκαδίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis