home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ποιος μπορεί να γίνει «Ακροατής Φοιτητής»

Την ιδιότητα του «Ακροατή Φοιτητή» μπορεί να λάβει κάθε ενδιαφερόμενος/η πολίτης που είναι ενήλικας/η και επιθυμεί να παρακολουθήσει μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το εαρινό εξάμηνο 2023-24 εγκαινιάζει μία νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία του με τίτλο «Ακροατής Φοιτητής». Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Τμήματος, η διάχυση της επιστημονικής γνώσης σε πεδία που θεραπεύει το Τμήμα μέσω της δημιουργίας ενός νέου διαύλου αλληλεπίδρασης μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, τόσο από την Κορινθία όσο και από γειτονικούς νομούς, να παρακολουθήσει ως ακροατής συγκεκριμένα πανεπιστημιακά μαθήματα χωρίς άλλες προϋποθέσεις (π.χ. ηλικία, επίπεδο σπουδών, επάγγελμα, συμμετοχή σε εξετάσεις κ.λπ.). Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, να εξερευνήσουν νέους επιστημονικούς τομείς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Η ιδιότητα του «Ακροατή Φοιτητή»

Την ιδιότητα του «Ακροατή Φοιτητή» μπορεί να λάβει κάθε ενδιαφερόμενος/η πολίτης που είναι ενήλικας/η και επιθυμεί να παρακολουθήσει μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τα οποία προσφέρονται ελευθέρα για παρακολούθηση, χωρίς την πίεση της αξιολόγησης ή άλλων ακαδημαϊκών υποχρεώσεων. Η ιδιότητα του “Ακροατή Φοιτητή” έχει διάρκεια ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο και μπορεί να ανανεώνεται.

Αίτηση εγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους για το εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2023-24 κατά το διάστημα 5 – 19 Φεβρουαρίου 2024. Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά στο [email protected] ή με φυσικό τρόπο στη Γραμματεία του Τμήματος (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος). Κάθε αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα και συνοπτικό υπόμνημα υποψηφίου, όπου να αναφέρονται οι στόχοι και οι προσδοκίες από τη συμμετοχή στη δράση, καθώς και τα μαθήματα που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει. Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων που μπορούν να επιλεγούν ανά εξάμηνο είναι τρία (3).

Οι αιτήσεις των υποψηφίων Ακροατών Φοιτητών εγκρίνονται από τη Συνέλευση του Τμήματος, όπως φυσικά μπορούν και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και έντυπο αίτησης στον σύνδεσμο https://bit.ly/493qMig.

Α/ΑΤίτλος μαθήματοςΚωδικόςΕξάμηνοΔιδάσκων/ουσα
1Εισαγωγή στην Οικονομική ΕπιστήμηΥ32Χ. Κουτσαμπέλας Επίκουρος Καθηγητής
2Οργάνωση και Θεσμοί της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΥ72Μ. Φεφές Καθηγητής
3Ευρωπαϊκές Εκπαιδευτικές ΠολιτικέςΥ112Π. Παπαδιαμαντάκη Καθηγήτρια
4Αρχές Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και ΥλικούΥ342Κ. Δημόπουλος Καθηγητής
5Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Διαχείρισης ΟμάδωνΥ234Δ. Τσακίρη Καθηγήτρια
6Πολιτικές Κοινωνικής Ασφάλισης και Συνταξιοδοτικά ΣχήματαΚΚΠ316Μ. Αγγελάκη Επικ. Καθηγήτρια
7Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Κοινωνικής ΕνσωμάτωσηςΚΚΠ186Α. Φερώνας Αναπλ. Καθηγητής
8Επιχειρηματικότητα και ΚαινοτομίαΕΕ706Μ. Μπούρα Επίκ. Καθηγήτρια
9Κριτική ΠαιδαγωγικήEE126Δ. Καρακατσάνη Καθηγήτρια
10Αγγλική Γλώσσα ΙIΑΓΙΙ2Α. Σπυροπούλου Ε.Ε.Π.
11Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς ΙΙΑΓIV4Α. Σπυροπούλου Ε.Ε.Π.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis