home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξυλόκαστρο: Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών – Κατηγορούνται δύο άτομα

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 18.000 ευρώ
περιπολικο αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, 5 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 2 ημεδαποί, ηλικίας 23 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Τί έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 19.10.2023 έως και την 22.1.2024, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει συνολικά 4 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση απόπειρα κλοπής, σε οικίες και επιχείρηση, όπου αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Τέλος, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστου-Ευρωστίνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis