home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μαθητές από το Άργος ήρθαν σε επαφή με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της ρομποτικής, είχαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους
3ο Λύκειο Άργους τεχνητή νοημοσύνη (1)

Μια πρώτη γνωριμία με τον επερχόμενο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της ρομποτικής, είχαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους, μέσα από διαδραστικό εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και συγγραφέας κ. Γιάννης Φαρσάρης συνδέθηκε από το Ηράκλειο Κρήτης και παρουσίασε διαδικτυακά ένα εισαγωγικό Εργαστήριο, με σκοπό να αποκτήσουν οι μαθητές μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για το πιο επίκαιρο θέμα της εποχής μας.

3ο Λύκειο Άργους τεχνητή νοημοσύνη (2)

Το εργαστήριο περιελάμβανε ιστορική αναδρομή, επεξήγηση βασικών εννοιών με παραδείγματα και συζήτηση για τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπρόσθετα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη χρήση των πιο σημαντικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και να συμμετέχουν ενεργά, γεγονός που τους εντυπωσίασε και τους κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθούν περαιτέρω.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιεί το 3ο ΓΕΛ Άργους με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στον χώρο της υγείας», στο οποίοι συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Ρουμελιώτης Παντελής (Πληροφορικός & Διευθυντής του Σχολείου), Ελπιδοφόρου Νίκος (Χημικός) και Σακετοπούλου Δέσποινα (Βιολόγος).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis