home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξεκίνησε το «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ

Ενεργοποιήθηκε η ειδική πλατφόρμα αιτήσεων Κτηματολογίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ξεκίνησε το «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ τα στοιχεία των αιτήσεών τους που εκκρεμούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο έχουν οι δανειολήπτες του προγράμματος «Σπίτι μου». Με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πολύ πιο εύκολα και σύντομα, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι χρόνοι εκταμίευσης του δανείου για το ακίνητο που επιθυμούν να αποκτήσουν.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα υλοποιείται σε συνέχεια μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα η ΔΥΠΑ και το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την ταχύτατη ολοκλήρωση κοινών ενεργειών για το «Σπίτι μου», με συνεργασία των Υπουργών Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα επιτρέπει απευθείας στους δανειολήπτες την καταχώριση και παρακολούθηση των ανοικτών αιτήσεών τους στα κτηματολογικά γραφεία της χώρας.

Σε δήλωση της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνει:  «Απλοποιούμε και επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες του προγράμματος «Σπίτι μου». Μέχρι σήμερα 3.686 νέες και νέοι, έως 39 ετών βρήκαν το σπίτι που ήθελαν, και το δάνειο τους εκταμιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Άλλες 4.413 συμβάσεις δανείων είναι έτοιμες. Με την πλατφόρμα που τέθηκε σε εφαρμογή, χάρη στην άριστη συνεργασία μας με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, δίνουμε τη δυνατότητα στους δικαιούχους μόνοι τους, με λίγα κλικ να ολοκληρώσουν  τις ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο του ακινήτου. Χωρίς ταλαιπωρία και άγχος για τις προθεσμίες εκταμίευσης του δανείου τους».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι οι δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης βελτιώνουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών σε τόσο πολλούς τομείς. Για τους δικαιούχους του προγράμματος “Σπίτι μου” είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας ο χρόνος, ώστε να αποκτήσουν στέγη το συντομότερο δυνατό και, πλέον, το Ελληνικό Κτηματολόγιο τους διευκολύνει σε αυτό».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis