home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βασιλοπίτες στην αδελφή πόλη Ottobrunn

Στην αδελφοποιημένη πόλη του Ναυπλίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κόπηκαν οι βασιλόπιτες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Βασιλοπίτες στην αδελφή πόλη Ottobrunn
ottobrunn βασιλόπιτα

Στην αδελφοποιημένη πόλη του Ναυπλίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κόπηκαν οι βασιλόπιτες. Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου König Otto συναντήθηκαν στο Ottobrunn για να κόψουν τη βασιλόπιτα.

Σύμφωνα με ένα παλιό έθιμο, οι Γερμανοί ξεκινούν το νέο έτος με τυχερά γουρούνια, καμινάδες και πέταλα. Αυτό είναι διαφορετικό στους Φίλους του Μουσείου του Βασιλιά Όθωνα εδώ και δεκαετίες. Εκεί καλλιεργείται η ελληνική παράδοση της κοπής της βασιλόπιτας, της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Επίσης, ο κύκλος φίλων των αδελφοποιημένων πόλεων του Ottobrunn, του οποίου τα μέλη επισκέφθηκαν πέρυσι το Ναύπλιο, είχε όχι μόνο μία, αλλά τέσσερις βασιλόπιτες. Ο κύκλος φίλων ακολουθεί τη γαλλική εκδοχή “Galette des Rois”. Το “Galette des Rois” μεταφράζεται από τα γαλλικά ως “τούρτα του βασιλιά” ή “τούρτα των βασιλιάδων”. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι στη Γαλλία έχουν την ευκαιρία να “τραβήξουν τον βασιλιά” στα Θεοφάνεια: ψήνουν μια βασιλόπιτα (“Galette des Rois”) μέσα στην οποία ψήνεται ένα μικρό πορσελάνινο ειδώλιο. Το άτομο που λαμβάνει το κρυμμένο ειδώλιο είναι βασιλιάς για μία ημέρα και πρέπει να αγοράσει την επόμενη τούρτα.

ottobrunn βασιλόπιτα 1

Οι άνθρωποι του Ottobrunn ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που δέχθηκαν την επίσκεψη της Julia Bretschneider, προέδρου του γερμανόφωνου συλλόγου “FILIA” από το Ναύπλιο. Η ίδια αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τις σχέσεις Ναυπλίου και Ottobrunn, είναι επίσης μέλος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου König Otto και καλλιεργεί εδώ και χρόνια τη φιλία της με τους ανθρώπους εκεί.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis