home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παραμένει στα Κύθηρα το Aqua Jewel μετά την προσάραξη – Αποκλεισμένο το νησί

Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών μαζί με επιθεωρητές του νηογνώμονα του πλοίου κάνουν έλεγχο του ρήγματος
aqua jewel

Στο λιμάνι των Κυθήρων, στο Διακόφτι, παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της Sea Jets, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών μαζί με επιθεωρητές του νηογνώμονα του πλοίου κάνουν έλεγχο του ρήγματος που δημιουργήθηκε από την προσάραξη του πάνω στον λιμενοβραχίονα. Στο σημείο βρίσκονται και δύο ρυμουλκά, ενώ ήδη ένας ιδιώτης δύτης έχει κάνει έναν πρώτο υποθαλάσσιο έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα παραμένουν αποκλεισμένα και περιμένουν να αποδεσμευτεί πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και να καταπλεύσει στο νησί, μέχρι να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με το Aqua Jewel.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση ενώ “απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ”.

Το πλοίο προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου των Κυθήρων το απόγευμα της Τρίτης κατά τον απόπλου του, με 40 μέλη πλήρωμα και 8 επιβάτες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας, «τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf).

Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου

Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis