home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: «Βράζουν» με την έξαρση της παραβατικότητας

Σύσκεψη παρουσία στελεχών του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ στο Δημαρχείο του δήμου Καλαμάτας
Σύσκεψη για την παραβατικότητα Καλαμάτα

Με αντικείμενο την έξαρση φαινόμενων παραβατικών συμπεριφορών που το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, την  Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. Στη σύσκεψη μετείχαν συνεργάτες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Γεν. Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Αθανάσιος Χριστόπουλος, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παντελής Δρούγας, αιρετοί του Δήμου και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και αναφορά σε περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο, με αποτέλεσμα να κλονιστεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Σύσκεψη για την παραβατικότητα Καλαμάτα

Έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκε εκ μέρους του Δήμου υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, κατά τις τελευταίες συναντήσεις – συνεδριάσεις σε Κοινότητες του Δήμου.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψαν συγκεκριμένα συμπεράσματα και εκφράστηκε η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη και τις κοινότητες, μέσα από στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις και ενέργειες που συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν και για ευνόητους λόγους δεν είναι ανακοινώσιμοι.  

Σύσκεψη για την παραβατικότητα Καλαμάτα

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση ανέφερε:

«Πριν από λίγο συναντηθήκαμε με στελέχη του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη, με επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργού, με τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή, και άλλα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οι Πρόεδροι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, όπου και τους παρουσιάσαμε την κατάσταση όπως έχει σήμερα.

Μια κατάσταση που προφανώς μας προβληματίζει όλους καθώς βλέπουμε μια επιθετική συμπεριφορά όσον αφορά την παραβατικότητα, αύξηση της παραβατικότητας, σε σχέση με το 2020 όπου έγιναν πάρα πολλά βήματα στη σωστή κατεύθυνση, με τη δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού αλλά και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με την ομάδα ΟΠΚΕ. Τα θέσαμε όλα αυτά αναλυτικά. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε τα στελέχη για τις συζητήσεις που έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, και έχουμε πει ότι θα ανταλλάξουμε και τις πληροφορίες για την καταγραφή των θεμάτων, που έχουν προκύψει ώστε να συναντήσουμε και τον Υπουργό, και να ακολουθήσουν νέες διαδικασίες που αφορούν την αντιμετώπιση όλων αυτών των παραβατικών συμπεριφορών. Που δημιουργούν προβληματισμό στον κόσμο, καθώς βλέπουμε και μέσα στην πόλη πλέον να υπάρχουν παραβατικά περιστατικά με επιθέσεις και ξυλοδαρμούς.

Βλέπουμε στα σχολεία να υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές μεταξύ μαθητών και όλα αυτά δημιουργούν μια ανασφάλεια στον κόσμο. Εμείς οφείλουμε όσο μπορούμε, παρά το ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να στηρίξουμε το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του αρμόδιου Υπουργείου, όχι μόνο του Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Παιδείας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα στην περιοχή μας».  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis