home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανάγκη για Περιφερειακό Πρωτοδικείο στη Νεμέα

Με επιστολή του ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του εν λόγω δήμου ζητούν να θεσπιστεί η ίδρυση και η λειτουργία ενός Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα
Δικαστήριο

Να ιδρυθεί Περιφερειακό Πρωτοδικείο ζητά ο δήμος της Νεμέας. Ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του εν λόγω δήμου με επιστολή τους  ζητούν να θεσπιστεί η ίδρυση και η λειτουργία ενός Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα.

«Καθίσταται επιβεβλημένη η λειτουργία ενός Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα, καθώς και η διεύρυνση της Περιφέρειάς του, περιλαμβάνοντας τις τοπικές κοινότητες Τιτάνη, Μποζικά, Ψάρι, Ασπρόκαμπος και Καλλιάνοι και ζητάμε την ορθολογιστική διαχείριση των διαβουλευομένων μελών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγα.

Η επιστολή του δημάρχου, έχει κοινοποιηθεί στους Υφυπουργούς και στους βουλευτές της Κορινθίας, καθώς και στον Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, στη Νεμέα, μέχρι τώρα, υπάρχει το ιστορικό ( συμπληρώνει 100 χρόνια ύπαρξης) Ειρηνοδικείο, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, θα παραδώσει τις υποθέσεις του στο Πρωτοδικείο της έδρας ή στο περιφερειακό παράρτημα του Πρωτοδικείου της Κορίνθου, μιας και τα Ειρηνοδικεία είναι να καταργηθούν.

Στη Νεμέα, μέχρι και το 2012, συνεδρίαζε και το Μεταβατικό Μονομελές Πρωτοδικείο της Κορίνθου, εκδίδοντας γύρω στις 300 αποφάσεις το χρόνο.

Σύμφωνα με την επιστολή του δημάρχου, το σημερινό Ειρηνοδικείο της περιοχής, περιλαμβάνει όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου Νεμέας, την τοπική κοινότητα της Στιμάγκας, του Μποζικά και της Τιτάνης, ενώ από τις υπηρεσίες του, εξυπηρετούνται και κάτοικοι απ΄ τα ορεινά χωριά Καλλιάνοι, Ψάρι, Ασπρόκαμπο, Πλατάνι (Αργολίδας), Γυμνό (Αργολίδας).

Ο δήμαρχος Κώστας Φρούσιος, υποστηρίζει, ότι η Νεμέα, εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους της ορεινής και ημιορεινής Κορινθίας, διαθέτει καλό οδικό δίκτυο και καλή συγκοινωνιακή σύνδεση, έχει δεκάδες επιχειρήσεις με εξαγωγές και φυσικά, αρκετή δικαστική ύλη.

Συγχρόνως, υποστηρίζει, ότι η Νεμέα, έχει χαρακτηριστεί, θεσμικά, ορεινός -μειονεκτικός τόπος για τις διάφορες ιδιαιτερότητες που έχει.

Τέλος, γνωστοποιεί, ότι, τα τελευταία 20 χρόνια, ο δήμος, έχει παραχωρήσει δημοτικό κτίριο στο κέντρο της Νεμέας, για τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου που αποφεύγει τα έξοδα απ’ τα μισθώματα.

Για τους πιο πάνω λόγους, ο δήμαρχος, ζητά απ’ το Υπουργείο της Δικαιοσύνης, όπως προχωρήσει στην ίδρυση και στην λειτουργία Περιφερειακού Πρωτοδικείου.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis