home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Είχαν βάλει στόχο ψιλικατζίδικα και περίπτερα στη Μεσσηνία και την ευρύτερη Επικράτεια – Έκλεβαν τους κωδικούς των paysafe

Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση απάτης, ενώ για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο
περιπολικο αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 14 περιπτώσεις απάτης και 1 απόπειρα αυτής σε καταστήματα ψιλικών, μίνι-μάρκετ και περίπτερα στη Μεσσηνία και την ευρύτερη Επικράτεια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (5.2.2024) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Άμεση Δράση Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη, κλοπή καθώς και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει 2 ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 61 ετών, αντίστοιχα.

Τί έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος καταστηματαρχών καταστημάτων ψιλικών, μίνι μάρκετ και περιπτέρων σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

6.2.2024 messinia apates syllipsi

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες μετέβαιναν σε καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ και περίπτερα, προσποιούμενοι τους πελάτες και αφού ζητούσαν μια προπληρωμένη κάρτα (paysafe) αξίας 100 ευρώ, κατάφεραν να υποκλέψουν τον κωδικό αυτής, αποχωρώντας από το σημείο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 16 Ιανουαρίου 2024 έως και την 2 Φεβρουαρίου 2024, είχαν διαπράξει 14 περιπτώσεις απατών και 1 απόπειρα αυτής.

Τέλος, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο και μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis