home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πάλι μας κοροϊδεύουν για την Ακροναυπλία;

Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πάλι μας κοροϊδεύουν για την Ακροναυπλία;
Άποψη της Ακροναυπλίας από ψηλά

Στην Ακροναυπλία δεν υπάρχει το ερείπιο του ΞΕΝΙΑ, που έχει γίνει τεκές και άντρο ακολασίας;

Στην Ακροναυπλία δεν λειτουργεί – μέσα σε Αρχαιολογικό χώρο και περιοχή προστασίας natura – υδατοδεξαμενή του Δήμου Ναυπλιέων και δεν έχει τραυματιστεί ο Αρχαιολογικός χώρος από τις εκσκαφές για τις σωλήνες του νερού;

Οι απορίες αυτές προέκυψαν διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για παρεμβάσεις στον χώρο του φρουριακού συγκροτήματος της Ακροναυπλίας.

Ας μην γκρινιάζουμε. Δυο μελέτες εγκρίθηκαν.

Μια για τον «Γύρο της Αρβανιτιάς», ο οποίος είναι τεχνητός αστικός περίπατος και όχι «μονόπατι», που τον βάφτισε μπουρδολογώντας το Υπουργείο Πολιτισμού.

Και μια άλλη μελέτη για την «Πύλη του Σαγρέδο». Πρόκειται για εργασίες από σοβαρούς επιστήμονες. Είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για να γίνουν τα έργα. Ελπίζω να βρεθούν και τα απαραίτητα κονδύλια και να προχωρήσουν γρήγορα.

Με έκπληξη διαβάσαμε – στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού- ότι από το 2002 είχε αναλάβει την ευθύνη ο ιδιώτης ενοικιαστής του Ξενία να ανοίξει την «Πύλη του Σαγρέδο»

Δλδ. 22 χρόνια τώρα, οι Δήμαρχοι του Αναπλιού κάθονταν και κοιτούσαν τον ιδιώτη ενοικιαστή να παρανομεί;;; Ποιοι ήταν Δήμαρχοι αυτά τα 22 χρόνια;; Δεν πρέπει να δικαιολογήσουν την στάση τους;; (Εκτός και εάν σκέπτονται ότι οι Ναυπλιείς είναι τόσο κουτοί, που δεν διαβάζουν ανακοινώσεις επισήμων φορέων)

Οι δημοτικοί παράγοντες της νέας πλειοψηφίας στον Δήμο … δεν είδαν ούτε αυτοί, την κατάσταση του ερείπιου του παλιού Ξενία, ούτε την εγκληματική – για τον Αρχαιολογικό χώρο – χρήση της δεξαμενής του νερού… Ανακάλυψαν το πρόβλημα της Ακροναυπλίας είναι η μη φωταγώγησή της – σαν το Παλαμήδι και το Μπούρτζι-.

«Φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες»…

Προηγούνται:

Α) Λύση του θέματος του Ξενία. Σε ποιον ανήκει; Τι μπορεί να γίνει; Με τι χρηματικούς πόρους μπορεί να αποκατασταθεί; (εκτός και εάν θέλουμε να το φωταγωγήσουμε όπως είναι)

Β) Λύση του θέματος της στοάς του ασανσέρ. Μήπως αποτελεί υποχρέωση του ιδιώτη ενοικιαστή, να λειτουργεί όλο το χρόνο για τους επισκέπτες της Ακροναυπλίας; Μήπως θα μπορούσε με πρωτοβουλία του Δήμου να στεγάσει μια έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων για την ιστορία της πόλης, το Πρώτο Πολιτικό Νοσοκομείο κλπ. Τον Ψαρομαχαλά τον έχουμε παρατήσει και βλέπουμε την Λάκα μόνον ως χώρο στάθμευσης. (Ελπίζω να μην μπερδεύουν και οι νέοι Δημοτικοί παράγοντες τον Ψαρομαχαλά με τον ΑγιοΣπυρίδωνα όπως οι προηγούμενοι)

Γ) Λύση του θέματος της λειτουργίας της δεξαμενής. (Έκανε δυο εγκλήματα η δικτατορία γκρεμίζοντας το κτίριο των φυλακών της Ακροναυπλίας και του πρώτου Στρατιωτικού Νοσοκομείου –διακρίνεται στη φωτό που αναρτώ- αλλά έκανε και η Μεταπολίτευση τοποθετώντας την δεξαμενή μέσα στον αρχαιολογικό χώρο – Ποιος ήταν Δήμαρχος τότε και ποιος ο μοναδικός Μηχανικός Δημοτικός Σύμβουλος;)

Δ) Αποκατάσταση και άνοιγμα της Πύλης του Σαγρέδο.

Ε) Συστηματική καθαριότητα του χώρου. Δέχεται πολλούς επισκέπτες, φυσιολογικό είναι να υπάρχουν πεταμένα απορρίμματα.

ΣΤ) Δεν υπάρχει «ούτε νερό να πιεις» για τους επισκέπτες. Το Ξενία Παλάς, είναι κλειστό για τους ιθαγενείς και το παλιό Ξενία ερείπιο … κάποτε, όταν ήταν κρατικά, έλυναν το πρόβλημα αυτό.Ζ) Θα ήθελα βέβαια, την αποκατάσταση του Πρώτου Στρατιωτικού Νοσοκομείου και του χώρου της παλιάς ντισκοτέκ δίπλα στους Αγίους Αναργύρους (Υπήρχαν και εκεί μεσαιωνικά κτίσματα που τα κατεδάφισε η Χούντα) … Αλλά, από τις επιθυμίες τις δικές μας μέχρι τις επιστημονικά σωστές λύσεις υπάρχει απόσταση… Ελπίζω η κυρία Μενδώνη, που αγαπάει την περιοχή μας (είχε λεφτά και έφτιαξε εδώ σπίτι!!!!) να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι ψηφοφόροι κατέταξαν την παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», στην οποία συμμετέχω, στην Αντιπολίτευση. Ρόλος μας είναι να ελέγχουμε και να διορθώνουμε την εξουσία. Η συμμετοχή μας στα όργανα είναι δυσανάλογη των ποσοστών μας λόγω του εκλογικού συστήματος. Τον ρόλο αυτό μέχρις στιγμής… τόσο στο ΔΣ (Παπαδημόπουλος, Αγγέλαινας) όσο και στο Τοπικό Συμβούλιο (Πάνος Κοΐνης), αλλά και στα μικρότερα τοπικά, τον τηρούμε σωστά και δυναμικά. Αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στην παράταξη με αναρτήσεις και με δράση συνεχίζουμε την παρουσία μας.

Θα είναι για μας τιμή να συμβάλουμε – ακόμα και με την …γκρίνια- στην αναστήλωση και ανάπλαση της Ακροναυπλίας.

Γνωρίζω ότι οι «φίλοι» της νέας Δημοτικής Πλειοψηφίας με διαβάζουν προσεκτικά… ας πράξουν το σωστό και δεν θα το πω σε κανέναν.

Τόλης Κοινης

(Τόλης Κοΐνης)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis