home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιατί λένε όχι στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στα Φιλιατρά

Ο Θανάσης Πετράκος το χαρακτηρίζει έργο βιτρίνας, εκτιμώντας πως δεν θα προσφέρει οφέλη στους πολίτες
Φιλιατρά Μεσσηνίας (1)

Έργο βιτρίνας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ χαρακτηρίζει ο Θανάσης Πετράκος, εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, την δρομολογούμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Φιλιατρών για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργοου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις σας κ. Περιφερειάρχη  ότι προτεραιότητα σας είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά προβλήματα της Περιφέρειας, αυτοδιαψευστήκατε. Προχωράτε αξιοποιώντας  την απόλυτη πλειοψηφία που σας έδωσε ο αντιδημοκρατικός καλπονοθευτικός εκλογικός  νόμος της κυβέρνησης σας στην έγκριση των όρων Δημοπράτησης του έργου “Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών”, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ!!!.

Αλήθεια κ. Περιφερειάρχη αυτό είναι το όραμα σας για τη Πελοπόννησο? Οι αναπλάσεις των πλατειών? Σπουδαίο όραμα έχετε και εσείς!

Οφείλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι για αυτό το έργο  βιτρίνας είχαν   αποφασίσει αρνητικά   και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών το  οποίο μάλιστα είχε ομόφωνα απορρίψει αυτό το έργο   όχι μια φορά αλλά αρκετές . Επιπλέον οφείλουμε να σας πούμε ότι δεν είχαν μείνει και τα τρία τα συλλογικά όργανα στο ΟΧΙ αλλά είχαν αντιπρόταση. Είχαν προτείνει και μάλιστα το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών ομόφωνα ,αντί να γίνει ένα μόνο έργο η ανάπλαση της πλατείας και μάλιστα με το ανεξήγητα τεράστιο ποσό των 3,3εκατ. Ευρώ!!! να γίνουν μέσω του “Α. Τρίτσης” συγκεκριμένα αναγκαία έργα “Ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων Φιλιατρών”: ήπιες παρεμβάσεις στην Κεντρική Πλατεία (Καποδιστρίου) Φιλιατρών, Συντήρηση – ανάδειξη Φλωρεντιανού σιντριβανιού Πλατείας Καποδιστρίου. Δίκτυο διαδρομών ποδηλάτου – πεζοδρόμια και πεζοδρομήσεις. Ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων: Δημαρχείο – Ρολόι, Παλαιό Λύκειο, Παλιά Δεξαμενή. Ανακαίνιση και λειτουργία εργαστηρίου Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών (ΑΙΦ) – Αναβάθμιση χώρου Αγροκηπίου και δημιουργία πάρκου φυσικής ιστορίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  .

 Επιπλέον είχε υπάρξει δέσμευση από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη ότι θα υπάρξει τουλάχιστον διαβούλευση.

Εσείς όμως κάνοντας επίδειξη αλαζονείας που σας έδωσε ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τις αποφάσεις των τριών συλλογικών οργάνων και ιδιαίτερα την ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και προχωράτε σε ένα έργο βιτρίνας χρεώνοντας τους πολίτες 3,3 εκατομμύρια ευρώ!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» σας καλεί κ. Περιφερειάρχη να σταματήσετε και  να μην προχωρήσετε σε αυτό το άχρηστο  και πανάκριβο  έργο βιτρίνας της ανάπλασης της πλατείας   και  αντί αυτού  να προχωρήσετε στα ουσιαστικά έργα “Ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων Φιλιατρών”  που σας υπενθυμίσαμε  και τα οποία έχει ζητήσει με  ομόφωνη απόφασή του    το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών και είχαν αποδεχθεί  και ζητήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας   και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis