home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επενδυτικός οργασμός στην Ερμιονίδα: Τα νέα projects που απογειώνουν το τουριστικό προϊόν

Στόχος η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ και η αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας
Πορτοχέλι βουνοκορφές

Έλληνες και ξένοι επενδυτές ποντάρουν στη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και δεν διστάζουν να τοποθετήσουν μεγάλα κεφάλαια εκατοντάδεων εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη πολυτελών resorts που θα αποτελέσουν μαγνήτη για την ελίτ του τουρισμού.

Στόχος είναι η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ και η αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας.

Τρία πανάκριβα projects στην Αργολίδα

Επενδυτικός οργασμός συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ερμιονίδα, που επιχειρεί να αναπτύξει ένα brand ελκυστικό για υψηλών απαιτήσεων τουρίστες. Όσο αναπτύσσονται νέες πολυτελείς υποδομές, τόσο περισσότερο η περιοχή θα γίνεται πόλος έλξης για γερά πορτοφόλια.

Έτσι λοιπόν στις ήδη υπάρχουσες επενδύσεις έρχονται να προστεθούν νέα ξενοδοχειακά projects, καθώς όπως εκτιμάται οι προοπτικές ανάπτυξης είναι μεγάλες.

Hydra’s Art Residencies

Το «πράσινο φως» για την έγκριση χορήγησης κινήτρων έλαβε πριν από λίγες ημέρες και η εταιρεία Plepi Land Development για το project Hydra’s Art Residencies στην Ερμιόνη της Αργολίδας, συνολικού προϋπολογισμού 119 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία ενός πρότυπου θεματικού, αειφορικής κατασκευής και λειτουργίας, τουριστικού υποδοχέα που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 164 δωματίων με υποστηρικτικές υποδομές (spa, εστιατόρια, bar), συνεδριακό κέντρο 250 θέσεων, δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 βίλες, χώρους τέχνης, πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης καθώς και μαρίνα σκαφών 40 θέσεων.

Η επένδυση για το συγκρότημα που τοποθετείται πολύ κοντά στο γνωστό Πόρτο Υδρα προβλέπει την αξιοποίηση παραθαλάσσιας έκτασης 305 στρεμμάτων στην περιοχή Πλέπι Κοινότητας Θερμησίας του δήμου Ερμιονίδας με θέα προς την Υδρα.

Το νέο project αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα, ενώ στόχος των επενδυτών είναι η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Six Senses

Σε τροχιά υλοποίησης, μετά και τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, βρίσκεται και το νέο πεντάστερο συγκρότημα που θα φέρει το brand Six Senses στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αργολίδα.

Η κατασκευή του νέου Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος που θα αναπτυχθεί στη θέση του παλιού τουριστικού καταλύματος Costa Perla προωθείται από μια ομάδα επενδυτών με ξένα και εγχώρια κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων της επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο CBE Capital, του fund της Taconic Capital και την οικογένεια Γούτου, γνωστή από την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Γούτος – Golden Land Goutos.

Το project αποτελείται από ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων, κέντρο αναζωογόνησης (spa) ως ειδική τουριστική υποδομή, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και υποστηρικτικά έργα, σε έκταση εμβαδού 68 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο», του δήμου Ερμιονίδας.

Το project, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα για το 2026 και στην πλήρη ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια, 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση. Επιπλέον, το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο. Στις παροχές θα προστεθούν ακόμη 8 αίθουσες περιποίησης, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Η επένδυση του Σεΐχη

Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνει η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Αργολίδα, η οποία θα φιλοξενήσει ένα ακόμη έργο. Πρόκειται για την επένδυση του Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι Τahnoon bin Zayed Al Nahyan στην Πετροθάλασσα Αργολίδας.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με μικρές τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τα πολεοδομικά μεγέθη και τον προϋπολογισμό του έργου. Ο κορμός της επένδυσης, η οποία αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την ανέγερση σύνθετης τουριστικής υποδομής που θα συνδυάζει πολυτελές ξενοδοχείο προδιαγραφών κατηγορίας πεντάστερου και επιπλωμένες κατοικίες.

Η δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 388 κλίνες στο σύνολο, οι οποίες επιμερίζονται σε 256 για το ξενοδοχείο και σε 132 για τις κατοικίες. Η επένδυση αναμένεται να απασχολεί 26 άτομα μόνιμο προσωπικό και 323 άτομα εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο Απριλίου– Οκτωβρίου.

Στο συγκρότημα προβλέπεται η δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης μικρής δυναμικότητας (20 κατά μέγιστο), ενώ στόχος των επενδυτών είναι η προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι στο ακίνητο προϋπήρχε το Ermioni Club, δυναμικότητας 450 κλειδιών.

Να υπενυθμίσουμε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασλευή του φαραωνικού Kilada Hills

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Και μην ξεχνάμε το four seasons του ιρλανδού Paul Carlson στις εκτάσεις του στην χηνίτσα, απέναντι απο τις Σπέτσες.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis