home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Ποιος είναι ο σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν χθες το απόγευμα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στην Κέρκυρα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Δρ Δημήτρης Κατσαρός παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού, Αναπληρωτή Καθηγητή Ευσταθίου Μακρή και υπηρεσιακών στελεχών των δυο φορέων.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου επισφραγίζει την πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο φορέων, έχοντας ως απώτερο στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και νέων πρακτικών.

Σκοπός του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας είναι:

  • Η αξιοποίηση των γνώσεων της ερευνητικής κοινότητας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης η παραγωγή ανταγωνιστικών δράσεων μεταφοράς τεχνολογίας, καινοτομίας και ορθών πρακτικών στη δημόσια διοίκηση.
  • Η υλοποίηση εθνικών και διεθνών ερευνητικών/αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών.
  • Η πιο άμεση διασύνδεση των φοιτητών με τον δημόσιο τομέα.
  • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διάχυση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των αποτελεσμάτων που παράγονται εντός του Ιόνιου Πανεπιστημίου προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis