home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέος μετεωρολογικός σταθμός θα συλλέγει δεδομένα για το μικροκλίμα της Τρίπολης

Η πρόσβαση των ενδιαφερόμενων χρηστών στα δεδομένα, θα γίνει μέσω κατάλληλης ιστοσελίδας, η οποία θα παρουσιαστεί σε ενημερωτική εκδήλωση
Μετεωρολογικός Σταθμός

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού «αστικού τύπου» στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη. Μία συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών).

Ο σταθμός θα συλλέγει δεδομένα για το μικροκλίμα της Τρίπολης και έτσι θα συνεισφέρει στη μελέτη και στην κατανόηση των κλιματικών και των ατμοσφαιρικών συνθηκών.

Η συλλογή και η μελέτη αυτή των δεδομένων, βοηθά στην παρακολούθηση και στην κατανόηση της αστικής αέριας ποιότητας και τελικά, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό άξονα για τον σχεδιασμό της μορφολογίας μίας πόλης.

Τι παρέχει ο μετεωρολογικός σταθμός

Με την εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού παρέχονται στους πολίτες της Τρίπολης και στα μέλη του Επιμελητηρίου:

  • Δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, όπως διοξείδιο του άνθρακα και αιωρούμενα σωματίδια (PM1, PM2.5 και PM10).
  • Λεπτομερή δεδομένα για τον καιρό, όπως άνεμος, θερμοκρασία αέρα, υγρασία αέρα, ηλιακή ακτινοβολία, βροχόπτωση, κ.ά.

Στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμες, τόσο οι τρέχουσες μετρήσεις, όσο και ιστορικά στοιχεία (τιμές αλλά και με τη μορφή γραφημάτων).

Η πρόσβαση των ενδιαφερόμενων χρηστών στα δεδομένα, θα γίνει μέσω κατάλληλης ιστοσελίδας, η οποία θα παρουσιαστεί σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το επόμενο διάστημα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ”SodaSense“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis