home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Ομάδα Ρομά έκλεβε πινακίδες αυτοκινήτων για να επιδίδεται μετά σε κλοπές

Διέπρατταν κλοπές σε σχεδόν όλη τη Μεσσηνία – Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
astynomia αστυνομία

Νέα υπόθεση με ομάδα νεαρών Ρομά που επιδιδόταν σε κλοπές στη Μεσσηνία, και μάλιστα με ιδιαίτερα οργανωμένο τρόπο, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι συγκεκριμένοι έκλεβαν οχήματα, αλλά και πινακίδες αυτοκινήτων, προκειμένου να κάνουν κλοπές χωρίς να μπορούν εύκολα να εντοπισθούν. Σε ειδική επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν τέσσερα άτομα και εντόπισαν κρυμμένα κάτω από κλαριά κοντά στα σπίτια τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Ύστερα από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχήματος και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από περιοχές της Μεσσηνίας.

Από την αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 έως και την προηγούμενη εβδομάδα, οι τέσσερις νεαροί Ρομά συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Οι δράστες αφαιρούσαν κρατικές πινακίδες οχημάτων με σκοπό να τις τοποθετούν στα δικά τους οχήματα, να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει μία κλοπή οχήματος και δύο κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Η επιχείρηση σύλληψης

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.

Εκεί συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί Ρομά, ηλικίας 21, 23, 27 ετών και ένας ανήλικος 15 ετών.

Τα ευρήματα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια των νεαρών στην Πιλαλίστρα. Στον υπαίθριο χώρο των σπιτιών και επιμελώς κρυμμένα κάτω από κλαριά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • Ένα κυνηγετικό όπλο
  • 46 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Μία κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από όχημα, το οποίο είχε κλαπεί στις 30 Δεκεμβρίου από τη Μεσσήνη. Το συγκεκριμένο όχημα είχε βρεθεί βραδινές ώρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εγκαταλελειμμένο στην Πιλαλίστρα, αλλά έφερε κρατικές πινακίδες άλλου οχήματος, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί λίγες ώρες νωρίτερα από σταθμευμένο όχημα στην περιοχή του Άρι του Δήμου Καλαμάτας
  • Μία κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 24 Ιανουαρίου από την Κυπαρισσία
  • Ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια στις 10 Απριλίου του 2023 από την Κορώνη
  • Ένας κυκλοφορητής και δύο ηλεκτροβάνες καλοριφέρ. 

Τέλος, οι τέσσερις κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τροφοδοτούσαν τα σπίτια τους με ρεύμα με αυτοσχέδιες ηλεκτρικές συνδέσεις.

Οι συλληφθέντες χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και ακολούθως στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis