home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς: Καταρρέει το Κέντρο Υγείας Άργους

«Συνεχίζεται η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα»

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πουλάς: Καταρρέει το Κέντρο Υγείας Άργους
Ασπίδα προστασίας για το Κέντρο Υγείας Λυγουριού

Συνεχίζεται η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα, δηλώνει ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, “καθημερινά διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο Υγείας οδηγεί σε κατάρρευση τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κωφεύοντας προκλητικά όλο αυτό το διάστημα στις συνεχείς εκκλήσεις του προσωπικού να μεριμνήσει για τη στελέχωση των Μονάδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κ.Υ.  Άργους, η λειτουργία του οποίου υποβαθμίζεται και απαξιώνεται διαρκώς με τη μείωση προσωπικού είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω λήξεως των συμβάσεων, είτε λόγω οικειοθελών αποχωρήσεων  σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία νέων προσλήψεων.

Συγκεκριμένα πριν από 6 περίπου μήνες αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης από το Κ.Υ. Άργους ο μοναδικός Καρδιολόγος και δεν αντικαταστάθηκε.

Επιπλέον,  με νέα πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ με ημερομηνία 26-01-2024 λύθηκε και η σύμβαση του μοναδικού ιατρού Μικροβιολόγου που υπηρετούσε στο Κ.Υ. Άργους με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η λειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος  που οδηγείται σε κλείσιμο.

Να σημειωθεί ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση για τους πολίτες και εξυπηρετεί καθημερινά τουλάχιστον 30 άτομα, κυρίως οικονομικά ευάλωτους πολίτες,  συμβάλλοντας έτσι και στην αποσυμφόρηση της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους. 

Προφανώς ο στόχος της 6ης ΥΠΕ αλλά και του Υπουργείου Υγείας είναι η σταδιακή αποδυνάμωση του Κ.Υ. Άργους και η απαξίωση του που θα οδηγήσει τελικά στην πλήρη κατάργησή του.

Η πόλη του Άργους  μετά την αποψίλωση των Δημοσίων Υπηρεσιών της (Εφορία  & ΕΦΚΑ) αντιμετωπίζει και την σταδιακή κατάργηση των Δομών Υγείας.

Η πλήρης στελέχωση του Κ.Υ. Άργους  με ιατρικό προσωπικό είναι επιβεβλημένη ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες της πόλης την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη που δικαιούνται”. 

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis