home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος βράβευσε τον τέως πρόεδρό του Βασίλη Σωτηρόπουλο

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε για πρώτη φορά τους τέως προέδρους του, σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή
Σωτηρόπουλος βράβευση

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε για πρώτη φορά, την Παρασκευή 15-12-23 στην Παλαιά Βουλή, τέως προέδρους του και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του υφυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Στη συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, όπου την ιστορία του ΠΙΣ ανέλυσε ο καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, παρέστησαν μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Εταιρειών αλλά και μέλη των οικογενειών των προσώπων που τιμήθηκαν.

Τα βραβεία δόθηκαν στους εν ζωή τέως προέδρους, Εμμανουήλ Καλοκαιρινό και Βασίλη Σωτηρόπουλο (Πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ, πρώην νομάρχη Αργολίδας, γιατρό) και στους αείμνηστους, Μιχάλη Βλασταράκο, καθ. Ιωάννη Κρικέλη, Μιλτιάδη Σαμαρτζή και Δημήτριο Καραγκούνη.

Βραβείο παρέλαβε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική ομιλία, με προσωπικές αναφορές στην πορεία του στην Ιατρική και την Πολιτική, που καθήλωσε τους παριστάμενους. Τιμητικές προς το ιατρικό Σώμα ήταν εξάλλου οι ομιλίες των υπουργών και του υφυπουργού.

Τακτική Γενική Συνέλευση ΠΙΣ

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 16-12-23, ο ΠΙΣ πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων την έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2024 αλλά και το πρόγραμμα δράσης του. Για πρώτη φορά, η διαδικασία ψηφοφορίας έγινε ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα τη συμμετοχή – ρεκόρ του 80%!

Με τον τρόπο αυτό, ο ΠΙΣ περνά στην επόμενη ημέρα του ψηφιακού του μετασχηματισμού ατενίζοντας το μέλλον πλήρως εναρμονισμένος με τα δεδομένα της νέας εποχής.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ιατρός- ψυχίατρος, ο οποίος και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τους παρευρισκόμενους ψυχιάτρους, ώστε να τους ενημερώσει για την επιχειρούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis