home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Δύο άτομα κατηγορούνται για 12 κλοπές

Είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ
συλληψη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 2 ημεδαποί, ηλικίας 25 και 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2023 έως και την 12.1.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες και οχήματα.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν από την Καλαμάτα σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, με όχημα στο οποίο τοποθετούσαν είτε παραποιημένες είτε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίηση τους. 

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει 1 απόπειρα κλοπής σε οικία, 8 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και 3 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων  ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.

Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ως άνω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού τους.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis