home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι «σωματοφύλακες» των ΕΛΤΑ Μελιγαλά

Η επιστολή του Δήμου Οιχαλίας προς τη διοίκηση ΕΛΤΑ σχετικά με την επάνδρωση του καταστήματος ΕΛΤΑ Μελιγαλά

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Οι «σωματοφύλακες» των ΕΛΤΑ Μελιγαλά
ΕΛΤΑ

Άμεση στελέχωση με προσωπικό στα ΕΛΤΑ Μελιγαλά ζητά ο Δήμος Οιχαλίας. Με επιστολή της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτα Φ. Γεωργακοπούλου» προς τη διοίκηση ΕΛΤΑ επισημαίνονται τα προβλήματα σχετικά με την επάνδρωση του καταστήματος:

«Ως Δήμος Οιχαλίας έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων συνδημοτών μας, σχετικά με το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Δημοτική Κοινότητα Μελιγαλά.

Συγκεκριμένα, το κατάστημα ΕΛΤΑ Μελιγαλά, αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες των συνδημοτών μας λόγω ελλιπούς επάνδρωσής του. ‘Ήδη από τον Ιούλιο του 2023, με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων έπαυσε να λειτουργεί και το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δημοτική Κοινότητα Διαβολιτσίου με την σχεδόν ταυτόχρονη λύση της σύμβασης του εργαζομένου, ορισμένου χρόνου, στο Μελιγαλά, για τα οποία είχαμε αντιδράσει έντονα, σύμφωνα με το αρ. 6352/21-7-2023 έγγραφό μας και είχαμε ενημερώσει για τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν, καθώς το κατάστημα Διαβολιτσίου εξυπηρετούσε τη πλειονότητα των ορεινών κοινοτήτων.

Έκτοτε, οι κάτοικοι των γύρω Κοινοτήτων, αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΕΛΤΑ της έδρας του Δήμου μας, στον Μελιγαλά. Στα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη παραίτηση ενός μονίμου υπαλλήλου του καταστήματος ΕΛΤΑ Μελιγαλά, με αποτέλεσμα πλέον να λειτουργεί με δύο άτομα, ένα που εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους στο κατάστημα και ένα που παραδίδει την αλληλογραφία και τους λογαριασμούς τω συνδημοτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή κάλυψης τον εν λόγω καταστήματος, αποτελείται από τον Δήμο Οιχαλίας, εκτός της Δημοτικής Ενότητας Δωρίου και από ένα μεγάλο κομμάτι του ομόρου Δήμου Μεσσήνης, που απαριθμεί περί τις δέκα δημοτικές κοινότητες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καθίσταται μη εμπρόθεσμη η παράδοση τω λογαριασμών ύδρευσης, οι οποίοι διανέμονται ανά εξάμηνο και αριθμούν περί τους 11.000 και κατ’ επέκταση να επιβαρύνονται οι δημότες με προσαυξήσεις.

Επίσης, στα ανωτέρω πρέπει θα συνυπολογίσουμε τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, οι οποίοι πλέον θα παραδίδονται μηνιαίως και αριθμούν περί τους 9.000. Στα ανωτέρω αν συνυπολογισθεί το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφα της περιοχής μας, τότε αυτά καθιστά πλέον αδύνατη την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο κατάστημα Μελιγαλά, προκειμένου να παραλάβουν την αλληλογραφία τους και το πιο σημαντικό και κοστοβόρο, όπως προαναφέραμε, είναι εκτός από τα έξοδα μετακίνησης να χρεώνονται και με προσαυξήσεις. Αναφερόμαστε κυρίως σε συνδημότες μας, στη πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και σε έναν Δήμο του οποίου οι Δημοτικές Κοινότητες απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου. Στη σημερινή εποχή, είναι ανεπίτρεπτα και παράλογο, να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη καθημερινότητα των κατοίκων. Απαιτούμε να λυθεί το εν λόγω ζήτημα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και καλούμε όλους τους Βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς και τους λοιπούς φορείς να αναδείξουν το πρόβλημα προκειμένου να υπάρξει άμεση επίλυσή του.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ήδη αρκετοί συνδημότες μας, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κινηθούν δικαστικά κατά των ΕΛΤΑ, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν από τις καθυστερήσεις στη διανομή των λογαριασμών από το κατάστημα Μελιγαλά, για τις οποίες δεν φέρουν καμία ευθύνη».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis