home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Σφέλα Μεσσηνίας ανάμεσα στα κορυφαία τυριά του κόσμου, σύμφωνα με το Taste Atlas

Η εγγυημένη γεύση της Ελληνικής παράδοσης αναδεικνύεται στη διεθνή σκηνή των τυριών
Σφέλα Μεσσηνίας

Από το Taste Atlas, την αναγνωρισμένη «εγκυκλοπαίδεια των γεύσεων» προκύπτει ότι μία από τις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο είναι η σφέλα της Μεσσηνίας, κατατάσσοντας την Ελλάδα με συνολικά 19 τυριά στα 100 καλύτερα.

Με έναν απίστευτο αριθμό – 23.863 – τυριά εξετάστηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας, που δημοκρατικά επέλεξαν τα καλύτερα ανά κατηγορία. Η εφαρμογή προστατεύεται από σειρά μηχανισμών για να αποτρέψει τυχόν καταχρήσεις, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα της ψηφοφορίας.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σφέλας

Ο Γιώργος Πετρόπουλος, τυροκόμος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, αναδεικνύει τον παραδοσιακό λευκό τυρί άλμης το οποίο παράγεται στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, ως μία πολυετή και εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία.

«Αυτό το τυρί έχει αναγνωριστεί ως “τυρί της φωτιάς” λόγω της πικάντικης γεύσης του, παρασκευαζόμενος αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό για σαλάτες και ζεστά φαγητά, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία» τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα κορυφαία τυριά της λίστας

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το ιταλικό τυρί stracchino di Crescenza, με το κρεμώδες υφάκι του να κλέβει την παράσταση στη Λομβαρδία. Ακολουθούν η μοτσαρέλα της Καμπανίας και το κρεμώδες Σεντ Αντρέ από το Κουτάνς της Νορμανδίας, ενώ η γραβιέρα Νάξου καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον κόσμο.

Η διακριτική παρουσία της Ελληνικής γαστρονομίας σε τέτοιες λίστες επιβεβαιώνει τον πλούτο και την ποικιλία των τοπικών γεύσεων που αναδεικνύονται παγκοσμίως.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis