home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαβρήλος: Ζήτησα να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης

Πώς σχολιάζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ την άρση ασυλίας του
Γιώργος Γαβρήλος (2)

Έντονη είναι η αντίδραση και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Γαβρήλου, εκτός από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Πουλά, για την άρση ασυλίας του που αποφάσισε η Βουλή.

Ο κος Γαβρήλος σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, δήλωσε: «Ζήτησα χθες από την Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας μου για δικογραφία που έφτασε στην Βουλή και αφορούσε σε μια απόφαση του έτος 2018, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για την χάραξη ενός δρόμου στην Λακωνία.

Η εισαγγελική αρχή, μετά από αντιδικία ιδιωτών και αλληλομηνύσεων, εγκαλεί το σύνολο του τότε Περιφερειακού Συμβουλίου, για την έγκριση απαλλοτρίωσης λωρίδας γης. Την εν λόγω απόφαση ως Παράταξη και εγώ προσωπικά, την είχαμε καταψηφίσει τότε, για πολιτικούς λόγους. Παρά το ότι ένας απλός έλεγχος στα πρακτικά της τότε συζήτησης θα αρκούσε για να διαπιστωθεί η μη εμπλοκή μας, εντούτοις η εισαγγελική αρχή επιδεικνύοντας σπουδή και προχειρότητα, ζήτησε τον έλεγχο όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου του 2018.

Κατά την τοποθέτηση μου, ζήτησα να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης, μαζί με όλους τους τότε συναδέλφους μου, οι οποίοι είχαν καταψηφίσει την έγκριση της άρσης απαλλοτρίωσης και ασφαλώς δεν έχουμε καμία ευθύνη για την υπόθεση. Παράλληλα, τόσο εγώ, όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής κατά την σχετική παρέμβασή του στην Ολομέλεια, τονίσαμε ότι ο εν λόγω έλεγχος είναι προδήλως αβάσιμος. Πάγια θέση μου είναι η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών και αυτό κάνω και σήμερα»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis