home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Ανδριανός: Τι θα γίνει με την αναδρομική επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας
Γιάννης Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την από την αναδρομική επιστροφή της κρατικής επιδότησης του αγροτικού ρεύματος που ζητείται από τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι τελευταίοι λογαριασμοί ενέργειας που απεστάλησαν πρόσφατα από τη ΔΕΗ προς τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας χρεώνουν υπέρογκα ποσά για τη χρήση του δικτύων άρδευσης του Αναβάλου που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ για το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλλου και 363.000 ευρώ για το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στην Άρια, και βεβαίως αναμένουν με ανησυχία και οι άλλοι ΤΟΕΒ για τα υπόλοιπα αντλιοστάσια. Η αιτιολόγηση των παραπάνω χρεώσεων από τη ΔΕΗ αφορά την απαίτηση επιστροφής της κρατικής επιστροφής του αγροτικού ρεύματος μετά την επιβολή πλαφόν 250.000 ευρώ. Μάλιστα, αν δεν επιστραφούν τα τεράστια αυτά ποσά, οι Οργανισμοί απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, χωρία να έχουν μάλιστα την ευθύνη της αναπροσαρμογής της τιμής που δεν έγινε από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεδομένου ότι ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας αδυνατεί αντικειμενικά να καλύψει αυτές τις χρεώσεις, καθίσταται επιτακτική η ουσιαστική στήριξη των ήδη υπερχρεωμένων ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός: Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπέρογκων αυτών λογαριασμών ενέργειας με την αναδρομική επιστροφή της κρατικής επιδότησης στον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis