home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

2,15 εκατ. ευρώ για φυτοτεχνικές εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Βουραϊκός Ποταμός

Υπεγράφη σύμβαση για έργα κατά μήκος της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής – Τι περιλαμβάνει το έργο
Γραμμές τρένου σιδηρόδρομος

Στις 15 Δεκεμβρίου 2023, υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Φυτοτεχνικές Εργασίες στη Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο – Βουραϊκός Ποταμός» με ανάδοχο την ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Α.Τ.Ε και αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 18/10/2023, με τη διάρκεια του έργου να ορίζεται σε 39 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ξεκινώντας στις 24/1/2024. Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 2,15 εκατ. ευρώ, με κριτήριο επιλογής το χαμηλότερο κόστος.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αποσκοπεί στη φυτοτεχνική εργασία, σταθεροποίηση, και περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Βουραϊκός Ποταμός. Η εκτέλεση των εργασιών θα καλύψει διάφορα τμήματα, όπως τα πρανή από το Κιάτο έως τον ποταμό Βουραϊκό και τις περιοχές Ξυλοκάστρου, Καμαρίου, Δερβένι, και πολλές άλλες.

Στόχος είναι η προστασία από διαβρώσεις, η σταθεροποίηση, και η βελτίωση της αισθητικής των πρανών. Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η φύτευση σε διάφορα σημεία, ο καθαρισμός από ζιζανία, και η δημιουργία παιδικής χαράς πάνω από τη σήραγγα Αιγίου.

Οι φυτοτεχνικές εργασίες θα περιλαμβάνουν τον καθαρισμό φυτικού υλικού, τη βοτανιστική περιποίηση των πρανών κατά την αντιπυρική περίοδο, και τη δημιουργία πρασίνου σε πολλά σημεία κατά μήκος της γραμμής.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη φύση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία και την προώθηση της βιωσιμότητας στην περιοχή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis