home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας καταγγέλει ο Μαργέτας τον Γεωργόπουλο

Αντιπολίτευση: “Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με ανακοίνωσή του επιχειρεί να διαστρεβλώσει όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2024, το οποίο οι πολίτες παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση και έμειναν εμβρόντητοι”
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαργέτας απαντάει στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ερμιονίδας για τους τραμπουκισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Ιανουαρίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος επιχειρεί να διαστρεβλώσει όσα έγιναν στο Συμβούλιο, το οποίο οι πολίτες παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης:

«Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με ανακοίνωσή του επιχειρεί να διαστρεβλώσει όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2024, το οποίο οι πολίτες παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση και έμειναν εμβρόντητοι.

Τι παρακολούθησαν;

Δήμαρχο να αναφέρει χωρίς προβληματισμό  ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Δημοτικού Συμβούλου και να χαρακτηρίζει τα λεγόμενά του με ανάρμοστες εκφράσεις.

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνόμενη σε Αντιδήμαρχο, να αναφέρεται για Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας με πεζοδρομιακή έκφραση. Ευτυχώς που το video καταγράφει και αποδεικνύει την πραγματικότητα.

Η ίδια πρόεδρος να δημιουργεί ολόκληρο θέμα και ένταση, γιατί Δημοτικός Σύμβουλος ήθελε απλά να κάνει μία ερώτηση.

Να μην ολοκληρώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο και το τελευταίο θέμα να μην ψηφίζεται αφού η Πρόεδρος διέκοψε το δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφισή του.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμπεριφορά της, απέδειξε ότι ως παράταξη σωστά κρίναμε και δεν την ψηφίσαμε, όταν έγινε η ψηφοφορία στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό το πράξαμε  αξιολογώντας τα  δείγματα γραφής που είχε δείξει κατά τη διάρκεια της θητείας της στο ίδιο αξίωμα, στο  Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.

Σωστά προβλέψαμε και το απέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη; 19ης Ιανουαρίου 2024, ότι θα λειτουργήσει ως Πρόεδρος παραταξιακή και όχι ως Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενθυμούμενη κάθε λεπτό ότι πρέπει να φέρεται σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους με ισότητα. Ότι δεν λειτουργεί με ψυχραιμία, αλλά με εκρήξεις. Ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την κοσμιότητα της συνεδρίασης.

Αναφορικά με την ενημέρωση μόνο ενός από τους Δημοτικούς Συμβούλους για οφειλή του και όχι όλων των κοινοτικών συμβούλων που εξέπεσαν από το αξίωμά τους, ο Δήμαρχος ας ρωτήσει τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για την επιλεκτική ενημέρωση που αυτός έπραξε. Σίγουρο είναι πως όλοι οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι που εξέπεσαν δεν γνώριζαν τις συγκεκριμένες οφειλές. Αν τις γνώριζαν θα είχαν άμεσα τακτοποιήσει ή ρυθμίσει και εν πάσει περιπτώσει η διοίκηση πριν πάρει δυσμενείς αποφάσεις για πολίτες και μάλιστα όταν οι αποφάσεις αυτές έχουν δυσμενείς συνέπειες σε εκπροσώπους των πολιτών, έχει υποχρέωση να τους ενημερώνει και να μπορεί  να  αποδείξει πως παρά το ότι ενημερώθηκαν επίσημα για την ύπαρξή των οφειλών, αδιαφόρησαν για την τακτοποίησή τους.

Από την άλλη πλευρά γιατί διαρκώς σε όλα τα θέματα εμπλέκεται το θέμα της δικαιοσύνης μόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος μπορεί να το εξηγήσει.

Για μια ακόμα φορά εξηγούν τα γεγονότα κατά το δοκούν, περιγράφοντας ως αβουλία την αυτοκυριαρχία και την αυτοσυγκράτηση, που αποτελούν άγνωστες λέξεις γι αυτούς.                                                      

 Διαρκής η αδυναμία απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή σε ερωτήσεις μας ουσίας, παραπέμποντάς μας στις υπηρεσίες του Δήμου. Δηλαδή με τη λογική τους ο Δημοτικός Σύμβουλος θα ψηφίζει χωρίς να γνωρίζει και θα πηγαίνει για διευκρινίσεις στις υπηρεσίες του Δήμου «κατόπιν εορτής».

Αποκρύπτουν τη διάθεσή μας για συναίνεση, αφού σχεδόν όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Τέλος υπό την πίεση της κατακραυγής από την κοινωνία, ξεχνούν ότι λειτουργούμε σε μία Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πυλώνας της Δημοκρατίας  και με καταφανή την αδυναμία να εμπνεύσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους και να αγωνιστούν για την αξιοπρεπή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, απειλούν με πρόσκληση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του..

Τους συνιστούμε να αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους, να λειτουργούν με σεβασμό σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, να ακούν με πραγματικό ενδιαφέρον τις προτάσεις τους και τότε ο τόπος μας θα βγει κερδισμένος».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis