home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρίκαλα Κορινθίας: Συναρπαστική εμπειρία δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν την φιλοξενία και την μαγεία των Τρικάλων, επιλέγοντας ένα από τα πολλά καταλύματα
trikala korinthias (1)

Όταν ένα μαγευτικό μέρος βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα και μπορεί να σου χαρίσει τέτοιες εικόνες και τόσο συναρπαστική εμπειρία, σίγουρα θα θέλεις να το επισκεφτείς.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν 64 χλμ. από την Κόρινθο και μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό προορισμό ειδικά το χειμώνα, καθώς είναι χτισμένα στις πλαγιές της Ζήρειας, ένα κατάφυτο από πεύκα και έλατα βουνό, το οποίο στην αρχαιότητα ανήκε στην Αρκαδία.

Ο αρχαίος οικισμός

Τα Τρίκαλα είναι το μεγαλοχώρι της Κυλλήνης, χτισμένη στα ερείπια του αρχαίου οικισμού Μυσαίου, που γίνονταν ιδιαίτερες λατρείες στη Δήμητρα, τη θεά των σιτηρών και της κυοφορίας της γης.

Κοντά στην πηγή Τραγανιστή σώζεται τείχος από λείες πέτρες αρχαίου οικοδομήματος, ενώ ίχνη του οικισμού υπάρχουν από τα 1100 πΧ.

Δραστηριότητες

Τα Τρίκαλα χωρίζονται σε Άνω, Κάτω και Μεσαία, με κοινό σημείο κάθε συνοικίας να είναι η κεντρική πλατεία, με παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία, αλλά και πετρόχιστους ξενώνες που κατακλύζονται κάθε χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο. 

Η πολύ κοντινή τους απόσταση τόσο από το Ξυλόκαστρο (25 χλμ) όσο και από την Κόρινθο, τα κάνουν ιδανικά για κοντινές εξορμήσεις και βόλτες στην φύση. Το υψόμετρο τους είναι 900 μέτρα περίπου, με πολύ καλή θέα στον Κορινθιακό αλλά και στη Ζήρεια, που προσφέρεται για εναλλακτικές δράσεις, περιπάτους, ορειβασία και περιπατητικές διαδρομές ανάμεσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Τα Τρίκαλα απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, που διαθέτει πίστες για αρχάριους και για προχωρημένους και συγκεντρώνει τους φίλους του σκι κάθε χειμώνα.

Τρίκαλα Κορινθίας
Φώτο: trikalakorinthiasnetwork.gr

Τα τρία καλά που έχει ο τόπος

Η ονομασία τους προήλθε σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή από τα τρία καλά που έχει ο τόπος: 

  • Καθαρό αέρα, καλό κλίμα με μηδέν υγρασία
  • Πλούσιες πηγές με ξεχωριστές ιδιότητες 
  • Πλήθος από αμπέλια που βγάζουν ξακουστό κρασί, που μπορείτε να γευθείτε στις ταβέρνες του χωριού κάτω από αιωνόβια πλατάνια.

Άλλα αξιοθέατα

Μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος χρονολογείται από το 1697 με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασσίου, αλλά και αρχαιότητες όπως το σπήλαιο Ερμής με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, κοντά στο καταφύγιο της Ζήρειας, καθώς και τη λίμνη του Δασίου.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν την φιλοξενία και την μαγεία των Τρικάλων, επιλέγοντας ένα από τα πολλά και φιλόξενα καταλύματα της περιοχής.

Το σίγουρο είναι πως για κάθε εποχή, για όλες τις απαιτήσεις και για όλα τα γούστα τα Τρίκαλα Κορινθίας μπορούν να σε αποζημιώσουν και κυρίως να σου προσφέρουν «εικόνες» σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (143 χλμ.).

Βίντεο: Apostolis Theodoropoulos

Σχόλια

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis