home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόρτο Χέλι: Το πράσινο τουριστικό project του Σεΐχη που αλλάζει τα δεδομένα

Αλλαγές στο θέρετρο των 200 εκατ. ευρώ – Με πράσινο αποτύπωμα η Αραβική επένδυση στην Αργολίδα

Στον πανέμορφο κόλπο της Πετροθάλασσας Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι, η αραβική επένδυση του Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι Tahnoon bin Zayed Al Nahyan αναδιαμορφώνει το τοπίο με έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό. Μετά από πρόσφατη αναθεώρηση του επιχειρηματικού σχεδίου, το έργο υποβάλλεται σε νέες διαστάσεις, συνδυάζοντας πολυτέλεια, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και υψηλές προδιαγραφές.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, αναδεικνύει τις αλλαγές που επηρεάζουν τη δόμηση του συγκροτήματος. Με τη μείωση της συνολικής δόμησης έως 29%, η επένδυση υιοθετεί ένα «πράσινο» προφίλ, προσδοκώντας πιστοποίηση με το LEED for New Construction.

Το ανανεωμένο σχέδιο συμπεριλαμβάνει μια εντυπωσιακή τουριστική υποδομή, συνδυάζοντας πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο και επιπλωμένες κατοικίες. Με 388 κλίνες συνολικά, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για 26 μόνιμα και 323 εποχιακά άτομα.

Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χωροθέτηση των τουριστικών βίλλων με γνώμονα τη μεταφορά της θαλάσσιας αύρας και ενθαρρύνει τις θέασεις προς τη θάλασσα. Οι πράσινοι πυρήνες και οι γειτονιές διαμονής δημιουργούν μια ιδανική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.

Το έργο, εκτός από την τουριστική υποδομή, προβλέπει και μια μικρή λιμενική εγκατάσταση, ενώ ο στόχος της επένδυσης είναι να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και επενδυτές που αναζητούν ποιότητα και αισθητική.

Συνολικά, το συγκρότημα στα 234 στρέμματα υποδέχεται περίπου 764 με 826 άτομα, αναδεικνύοντας έναν νέο προορισμό που συνδυάζει πολυτέλεια, φύση και υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis