home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μέρα γιορτής και θρησκευτικής κατάνυξης για το Άργος

Συνεχίζονται και την Κυριακή 21/1 οι εορταστικές εκδηλώσεις ανάμνησης της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου Άργους
Άγιος Πέτρος λείψανα

Συνεχίζονται και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις ανάμνησης της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους του Θαυματουργού, οι οποίες ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου. Μία ημέρα γιορτής και θρησκευτικής κατάνυξης για το Άργος.

Στον καθεδρικό ιερό ναό της πόλης τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου, ο οποίος ήταν αυτός που μετέφερε στο Άργος Ιερό Λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη του εν Δράμα.

Μετά τον Εσπερινό, ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας παρουσίασε ένα σύντομο χορευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 21/1

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού Ναού.

Το απόγευμα της Κυριακής (5μμ) θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της ιεράς παρακλήσεως προς τον Άγιο Πέτρο και στη συνέχεια ομιλία του μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωροθέου για τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη. Στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 9πμ, θα γίνει η αναχώρηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και στις 11πμ θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο.

Των εορταστικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis