home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πρώτη προτεραιότητα οι μαθητές και η θέρμανση των σχολείων για τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό

“Αρνούμαστε να δεχτούμε να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας μέσα στις αίθουσες των σχολείων, με παλτά και μπουφάν και προχωρούμε δυνατά με εντιμότητα και διαφάνεια, για την ολική αναδόμηση του Δήμου μας”
1ου Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Να καλύψει αμέσως όλες τις υποχρεώσεις των σχολικών επιτροπών κλήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς οι ενέργειες της προηγούμενης αρχής, δεν ήταν οι πρέπουσες με αποτέλεσμα αρκετές μονάδες να στερούνται καύσιμων για την θέρμανση τους.

Η νέα Δημοτική Αρχή στηρίζει τη λειτουργία των σχολείων στο Δήμο με όλα τα μέσα που διαθέτει. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού ήδη έχουν εφοδιαστεί με 20 τόνους πετρελαίου θέρμανσης.

«Ξεκινήσαμε την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία του Δήμου μας με σειρά προτεραιότητας», δήλωσε ο κ. Ορφανός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με την ανάληψη των καθηκόντων μας στον Δήμο Ναυπλιέων, μόλις πριν λίγες ημέρες, διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα σχολεία μας διέθεταν ελάχιστα έως μηδενικά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης, τα οποία εξαντλούνταν ταχύτατα εν μέσω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων οργάνων του Δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων μας, είχε ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι δεξαμενές των σχολείων μας να γεμίσουν σε λίγα 24ωρα με περισσότερους από 20 τόνους πετρελαίου θέρμανσης – κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ – την ίδια στιγμή που στους λογαριασμούς του Δήμου Ναυπλιέων για τα σχολεία, βρήκαμε να έχουν απομείνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μόλις 700€!!

Προσπαθώντας να παλέψουμε με την οικτρή οικονομική κατάσταση του Δήμου, αρνούμαστε να δεχτούμε να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας μέσα στις αίθουσες των σχολείων, με παλτά και μπουφάν και προχωρούμε δυνατά με εντιμότητα και διαφάνεια, για την ολική αναδόμηση του Δήμου μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis