home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κώστας Καράπαυλος: Η αλήθεια για το κολυμβητήριο Ναυπλίου

Η θολότητα του νερού προκλήθηκε από εργασίες συντήρησης στα φίλτρα, που είχαν ως συνέπεια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας ανακύκλωσης
Κολυμβητήριο Ναυπλίου

«Η θολότητα του νερού στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου προκλήθηκε από εργασίες συντήρησης στα φίλτρα, που είχαν ως συνέπεια προσωρινή διακοπή της λειτουργίας ανακύκλωσης». Αυτό ξεκαθαρίζει ο Κώστας Καράπαυλος αναφορικά με μια αναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου.

Πρόκειται για ένα θέμα που προκύπτει συνήθως μια φορά το μήνα το οποίο παλαιότερα παρουσιαζόταν συχνότερα αλλά πλέον έχει ελαχιστοποιηθεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καράπαυλου:

«Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και όταν συνεζητείτο το τεραστίων διαστάσεων θέμα της έκδοσης διαταγής πληρωμής 90.000 ευρώ (ακολουθούν και σωρεία άλλων διαταγών πληρωμής και αγωγών) που βασιζόταν σε προφορικές εντολές του τέως Δημάρχου έξω από κάθε νομιμότητα (ουδείς παρέλαβε το έργο και τα υλικά-ουδείς πιστοποίησε), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έθεσε, προφανώς προς αντιπερισπασμό ένα δήθεν πρόβλημα στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου.

Ζήτησα και έλαβα πλήρη γραπτή αναφορά. Για εμάς παντού διαφάνεια και όλα στο φως.

Ιδού:

Το φαινόμενο της θολότητας του νερού για 1-2 ώρες παρουσιάζεται πάντα και συνήθως μία φορά τον μήνα κατά το υποχρεωτικό πλύσιμο των φίλτρων με την διαδικασία του backwash (αντίστροφη κυκλοφορία νερού) και όποτε σταματά η λειτουργία ανακύκλωσης σε κάποιο από τα φίλτρα και κατόπιν γίνεται επανεκκίνηση. Οφείλεται στην μικρή διαρροή άμμου, την οποία περιέχουν τα φίλτρα. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 ήταν εντονότατο αλλά μετά την ανακατασκευή και πλήρωση των φίλτρων, η οποία έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2021 έχει ελαχιστοποιηθεί.

Στις 9 και 10 Ιανουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκαν εργασίες στα φίλτρα της μεγάλης πισίνας του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα σφράγιση κάποιων μικρών οπών. Κρίθηκε επιβεβλημένο να προστεθεί καινούρια επιπλέον άμμος πολύ ψιλής κοκομετρίας.

Για να γίνουν οι εργασίες αυτές έπρεπε να κλείσουμε την μία από τις 2 αντλίες ανακύκλωσης του νερού έτσι ώστε με την 1 αντλία να μπορεί το νερό να ανακυκλώνεται, να χλωριώνεται και να θερμαίνει την πισίνα. Οι εργασίες δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν τις πρωινές ώρες και διήρκεσαν μέχρι τις 16.00.

Με το πέρας των εργασιών, ενεργοποιώντας την αντλία που είχαμε κλειστή πέρασε από τις σωληνώσεις άμμος από τα φίλτρα και εμφανίστηκε θολότητα περίπου από 16.00 – 18.00.

Στις 16.00 ενημερώσαμε τους αθλητές ότι καλό θα ήταν να διακόψουν την προπόνησή τους αν και δεν υπήρχε κίνδυνος διότι η φίλτρανση και η ανακύκλωση γινόταν με τα 2 φίλτρα.

Όμως επειδή η ανακύκλωση του νερού και η χλωρίωση δεν είχε σταματήσει, το νερό καθάρισε πολύ γρήγορα και είχε επανέλθει στις 18.00 οπότε και διεξήχθησαν οι προπονήσεις από αυτή την ώρα και μετά.

Αυτό το ουσιαστικά ανύπαρκτο πρόβλημα που έχει συμβεί πλειστάκις κατά το παρελθόν έθεσε και δη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο τέως Δήμαρχος. Ότι αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν μπορεί εύκολα κάποιος να το πληροφορηθεί.

Για εμάς και η πολύ κακή αντιπολίτευση είναι και αυτή ευπρόσδεκτη για την πλήρη διαφάνεια. Έστω και αν ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τεθεί παρόμοιο θέμα για αντιπολιτευτικό λόγο.

Η διαχείριση της ήττας δύσκολο πόνημα. Κατανοούμε».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis