home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μονεμβασιά: Έρχεται ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα και θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει α΄, β΄ και γ΄ βραβείο
startup συγγραφέας

Ακολουθώντας το επιτυχημένο «σενάριο» των προηγούμενων ετών, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα υπό την αιγίδα του Δήμου Μονεμβασίας.

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα και θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει α΄, β΄ και γ΄ βραβείο. Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Δήμος Μονεμβασίας θα αναλάβει το κόστος έκδοσης του έργου που θα αποσπάσει το α΄ βραβείο, ενώ θα προσφέρει φιλοξενία κατά τις ημέρες του φεστιβάλ (Ιούλιος 2024) στους δημιουργούς των έργων που θα κερδίσουν το α΄, β΄ και γ΄ βραβείο.

Η προθεσμία κατάθεσης συμμετοχών είναι μέχρι και την Τρίτη 30 Απριλίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες πατώντας ΕΔΩ.

Φεστιβάλ θε΄λατρου Μονεμβασιά

Πυρήνας πολιτισμού από το 2017

Με επιδίωξη τη δημιουργία ενός πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στον Δήμου Μονεμβασίας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων προχώρησαν το 2017 στη διοργάνωση του 1ου «Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας» στους Μολάους. Σκοπός ήταν να προσφερθεί ένα βήμα έκφρασης για τους ερασιτέχνες δημιουργούς ανά την Ελλάδα και μία εστία πολιτισμού για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Έκτοτε, έχουν υλοποιηθεί ήδη 7 διοργανώσεις του δρώμενου, το οποίο πλέον έχει καθιερωθεί και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καλλιτεχνικό χώρο σε ερασιτεχνικό και όχι μόνο επίπεδο. Καταξιωμένες προσωπικότητες της τέχνης και του πνεύματος συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή και αξιολογούν τις ποιοτικές παραγωγές που παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι στο παλκοσένικο των Μολάων, ενώ θεατρικές ομάδες της χώρας που έχουν λάβει μέρος στο φεστιβάλ έχουν λατρέψει τον θεσμό.

Το 2022, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας διεύρυνε τον ρόλο του, βάζοντας στόχο την πολύπλευρη ενίσχυση της θεατρικής δημιουργίας στη χώρα μας με την ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων. Προκήρυξε έτσι το 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δ. Μονεμβασίας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis