home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αναπτυξιακός άνεμος για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ποιοι διεθνείς παίκτες στέλνουν προσφορές

Τέσσερα σχήματα με διεθνή εμπειρία διεκδικούν τη παραχώρηση – Στόχος εντός του 2025 να αρχίσουν τα έργα αναβάθμισης.
Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σε μια σημαντική ανατροπή για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο διαγωνισμός για την παραχώρησή του συγκεντρώνει διεθνή ενδιαφέρον και υπόσχεται να φέρει νέα εποχή για την αεροπορική κίνηση στην περιοχή.

Στην τελική ευθεία, οι διεθνείς διαχειριστές αεροδρομίων σε συνεργασία με ελληνικούς ομίλους θα υποβάλουν τις οικονομικές τους προσφορές την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Μεταξύ των συμμετεχόντων, διακρίνονται κολοσσοί όπως η GMR Airports Limited, η Corporation America Airports S.A., η Egis Airport Operation και η Fraport AG.

Η παραχώρηση αναμένεται να δώσει ώθηση στον αναπτυξιακό προσανατολισμό του αεροδρομίου με στόχο την έναρξη έργων αναβάθμισης το 2025, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν εκτεταμένες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό του terminal και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης αεροσκαφών. Παράλληλα, η προοπτική της ιδιωτικοποίησης αναμένεται να επαναφέρει το ενδιαφέρον για την περιοχή, η οποία παρουσίασε πτώση της επιβατικής κίνησης το 2023.

Παρά την προσωρινή πτώση, το αεροδρόμιο Καλαμάτας διατηρεί υψηλούς ρυθμούς κίνησης, με το 90% των 350.000 ετησίως επιβατών να προέρχεται από το εξωτερικό. Η αεροπορική κίνηση αναμένεται να αλλάξει δραστικά, υποστηρίζει το Υπερταμείο, θεωρώντας ότι η εκσυγχρονισμένη υποδομή θα ενισχύσει τον τομέα των μεταφορών και θα προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο διαγωνισμός, που έχει προγραμματιστεί για περίοδο 40 ετών, αναμένεται να καθορίσει το μέλλον του αεροδρομίου και να αποτελέσει την έναρξη μιας νέας φάσης για την αεροπορική σύνδεση της περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis