home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρκαδία: Οι πυρόπληκτοι της Γορτυνίας μιλούν για αδιαφορία και συστήνουν επιτροπή

Κάνουν λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων όσο αφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών που καθιστά αναγκαία την αυτοργάνωση
καμένα δέντρα καμένη γη

Στη σύσταση επιτροπής φαίνεται πως προχωρούν οι πυρόπληκτοι στη Γορτυνία, κάνοντας λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων όσο αφορά τις αποζημιώσεις των αγροτών που καθιστά αναγκαία την αυτοργάνωση.

Όπως αναφέρει ο Δημήτριος Μπουρνάς:

«Πρέπει να συσταθεί επειγόντως μια ομάδα εκπροσώπησης μας με σκοπό την καταγραφή των πληγέντων, το μέγεθος της καταστροφής, την διερεύνηση των τεχνικών λεπτομερειών όσο αφορά το ποιοι δεν είχαν κάνει δήλωση καλλιέργειας και το ποιοι είναι κατά επάγγελμα αγρότες και ποιοι αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Σκοπός της επιτροπής θα είναι η ενημέρωση των πυρόπληκτων αγροτών για το μέγεθος της αποζημίωσης που δικαιούνται, ο καθένας ξεχωριστά, και να απαιτήσει από την περιφέρεια μία υπεύθυνη απάντηση σχετικά με τον χρόνο που θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις και το μέγεθος αυτών.

Επίσης θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα των αποφάσεων της περιφέρειας για το μέγεθος της αποζημίωσης και νομικό πλαίσιο των αποφάσεων όσων κρίθηκαν μη δικαιούχοι αποζημίωσης.
Θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξουσιοδότησης ώστε να αποκτήσει έννομο δικαίωμα για να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση προς πάντως υπεύθυνου σε περίπτωση λανθασμένων αποφάσεων που δεν στηρίζονται στο νομικό πλαίσιο».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis