home design 800x400

Άργος: Δύσπιστοι οι λαϊκατζήδες με τα POS – Αυξήσεις σε προϊόντα θα φέρει το «πλαστικό χρήμα»

«Στο L.A. (λαϊκή Άργους) το POS μας μάρανε»

Μια βόλτα στην Σαββατιάτικη μεγάλη λαϊκή του Άργους και θα καταλάβεις ότι οι επαγγελματίες είναι αποπροσανατολισμένοι και δυσαρεστημένοι με την υποχρεωτική  χρήση μηχανημάτων POS. Οι λαϊκατζήδες εμφανίζονται δύσπιστοι με τα Τερματικά Point Of Sale που τους επιβλήθηκαν, εκτιμώντας πως το «πλαστικό χρήμα» θα φέρει αυξήσεις σε προϊόντα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα κυριακάτικά παζάρια, υποχρεούνται πλέον να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Για την απαραίτητη προσαρμογή στο μέτρο, έχει δοθεί ένα περιθώριο χρόνου στους νέους υπόχρεους, ώστε να εφοδιαστούν με τα τερματικά POS, από 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024.

Τι προβληματίζει τους πωλητές στο Άργος

Κάποιοι πωλητές ήδη προεξοφλούν ότι το κόστος της τραπεζικής προμήθειας θα βγει από την τσέπη του καταναλωτή, με αυξήσεις σε πολλά προϊόντα, ενώ επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το POS πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό, διαπιστώνουν, όπως λένε, ότι δεν εξυπηρετεί τις πολύ μικρού ύψους συναλλαγές.

Μιλάνε για κόστος επισκευής του τερματικού και για παράλογες συνδρομές που τους επιβάλλονται πλέον με το τερματικό και φοβούνται ότι θα υπάρχουν προβλήματα στη σύνδεση με το ίντερνετ.

1.500 ευρώ πρόστιμο σε όποιον βρεθεί χωρίς POS

Στην λαϊκή Άργους που επισκεφτήκαμε ελάχιστοι πωλητές είχαν προμηθευτεί τα τερματικά τους αλλά είχαν κάνει αίτηση.

Υπενθυμίζεται για τους επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν το τερματικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πρόστιμο είναι τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 1500 ευρώ, έχουν όμως δύο μήνες περιθώριο προκειμένου να το εγκαταστήσουν και να το συνδέσουν στην ταμειακή τους μηχανή.

Σχόλια

Exit mobile version