home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χωρίς πετρέλαιο λειτουργούν τα σχολεία στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα χρήματα και να γίνουν όλες οι ενέργειες από το Δήμο, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας.
καλοριφέρ

Χωρίς θέρμανση έχουν αφήσει τα σχολεία στον Δήμο Άργους Μυκηνών καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας.

«Κι εγώ τι να κάνω;» είναι η απάντηση των εκπρόσωπων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου στις οχλήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα χρήματα και να γίνουν όλες οι ενέργειες από το Δήμο, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας.

Αναλυτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας αναφέρει:

“Τα πανηγύρια για τη νίκη της «δημοκρατίας» στις Δημοτικές Εκλογές του Δήμου Άργους Μυκηνών τελείωσαν, οι θέσεις μοιράστηκαν, οι νικητές και οι ακόλουθοι τους πήραν τις θέσεις τους στα δημοτικά έδρανα και τις επιτροπές αλλά τα προβλήματα, προς πείσμα όλων αυτών, υπάρχουν και μάλιστα έντονα! Όμως «σιγήν ιχθύος» και ανοχής, τηρούν και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. 

… «Κι εγώ τι να κάνω;» λένε οι εκπρόσωποι της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας στις οχλήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών μπροστά στην τραγική κατάσταση να έχουν μείνει τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο στην καρδιά του χειμώνα! 

Ενημερώθηκε ή όχι η νέα Δημοτική Αρχή για τα  προβλήματα που παραλαμβάνει; Είναι ή όχι σοβαρό πρόβλημα η λειτουργία των Σχολείων; Ήξεραν και δεν έπραξαν ή απλά δεν τους άφησε το μεθύσι της νίκης;

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή άφησε απλήρωτο τον προμηθευτή πετρελαίου και η καινούρια Δημοτική Αρχή δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα σχολεία 12/θεσια όπως της Νέας Κίου, να ξεκινούν τη νέα χρονιά χωρίς καμία θέρμανση στις αίθουσες. Αλήθεια, τα κονδύλια αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που λάμβαναν οι Σχολικές Επιτροπές τι ακριβώς αφορούσαν;

Ποιες ήταν οι προτεραιότητες στην κάλυψη των αναγκών των σχολείων; Οι μαθητές τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και το ψύχος λόγω των ανοιχτών παραθύρων στις σχολικές τάξεις εκτός από το φόβο μην αρρωστήσουν από γρίπη ή covid…, ανοιχτά (!) όπως προβλέπουν τα “πρωτόκολλα” με οδηγίες της κυβέρνησης.

Σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει φτάσει σε επίπεδα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσως να μην μπορούσαμε να φανταστούμε, σε μία εποχή που η ανθρώπινη γνώση κατακτά συνεχώς νέα πεδία, εξελίσσεται και ανακαλύπτει, είναι εξοργιστικό να κουβεντιάζουμε ότι  τη νέα χρονιά 2024 αντιμετωπίζουμε  έλλειψη θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.

Ευθύνες έχουν όλοι, κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές καθώς με την πολιτική που εφαρμόζουν και την υποχρηματοδότηση που επιβάλλουν, τα πάντα λειτουργούν με  ιδιωτικο – οικονομικά κριτήρια. Αν δεν πληρώσεις δεν έχεις θέρμανση. Ακόμα και όταν πρόκειται για σχολεία! Γι’ αυτούς η μόρφωση θεωρείται ένα μεγάλο έξοδο χωρίς κέρδη και έτσι τα κονδύλια για την Παιδεία έχουν μειωθεί τραγικά σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο βωμό της “ανάπτυξης για όλους”…

Βέβαια, πώς, το να κάνεις μάθημα σε συνθήκες ψύχους, αποτελεί σημάδι ανάπτυξης;…είναι άλλο  ένα ερώτημα.

Αυτή, λοιπόν, είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζονται. Οι γονείς και τα παιδιά “χρήστες υπηρεσιών” εκπαίδευσης, ο δήμος «πελάτης». Και οι ανάγκες μας στο περιθώριο. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να ζούμε με τα λίγα, με τα ψίχουλα που θέλουν να μας πετάνε κάθε φορά από το τραπέζι με το μεγάλο φαγοπότι. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν άμεσα χρήματα και να γίνουν όλες οι ενέργειες από το Δήμο, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου, χωρίς να ψάχνουμε στα τηλέφωνα κάποιον «Γνωστό»”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis