home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τη Δόριζα Αρκαδίας επισκέφθηκε ο Μανώλης Μάκαρης

Συναντήθηκε με την Ομάδα Πρωτοβουλίας – Δόριζα S.O.S., για το θέμα της απόφασης της ΡΑΕ για την εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην περιοχή
Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στη Δόριζα Αρκαδίας 3

Τη Δόριζα Αρκαδίας επισκέφθηκε ο Μανώλης Μάκαρης για να συναντηθεί με την Ομάδα Πρωτοβουλίας – Δόριζα S.O.S., για το θέμα της απόφασης της ΡΑΕ για την εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην περιοχή.

Από την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», ο επικεφαλής περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη της παράταξης Γεώργιος Φαράντος και Στέφανος Γκουτζιούλης συναντηθήκαν με τον πρόεδρο της Δόριζας Αποστόλη Λυμπερόπουλο και τον τ. πρόεδρο Παναγιώτη Παπούλια και τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας.

Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στη Δόριζα Αρκαδίας 1

Συζητήσαν την προσφυγή των φορέων και των κατοίκων εναντίον της εγκατάστασης του Σταθμού. Η χωροθέτηση του σταθμού σε απόσταση μόλις 330μ. από τον οικισμό δικαίως έχει θορυβήσει τους κατοίκους αφού πέρα από την αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την αλλοίωση του τοπίου υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στη Δόριζα Αρκαδίας

Σύμφωνα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας σε περίπτωση πυρκαγιάς – με την ανυπαρξία ειδικών μέσων πυρόσβεσης- είναι μεγάλος ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, ο κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων και ο κίνδυνος διαρροής χημικών ουσιών.

Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στη Δόριζα Αρκαδίας 2

Γενικότερα, ως Περιφερειακή Παράταξη επιθυμούμε να μην μετατραπεί η Αρκαδία σε τόπο σχεδόν αποκλειστικής λειτουργίας ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων και να σταματήσει η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ακατάσχετη και χωρίς σχέδιο ανάπτυξη ενεργειακών δραστηριοτήτων που πλήττουν τον ορεινό και φυσιολατρικό τουρισμό στην Αρκαδία.

Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στη Δόριζα Αρκαδίας 4

Η παράταξη αναφέρει ότι θα βρίσκεται «στο πλευρό των Αρκάδων που αγωνίζονται για την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας με ταυτόχρονο όφελος για τους πολίτες και την κοινωνία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis