home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θετική εξέλιξη για τα Εφετεία σε Ναύπλιο και Καλαμάτα μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Πρώτα θα γίνει η ενοποίηση των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, είπε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα Εφετείο
Σύσκεψη Υπουργείο Δικαιοσύνης (1)

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συναντήσεις με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα με παρευρισκόμενους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Σπάρτης, Τριπόλεως, Κορίνθου και Ναυπλίου.

Επίσης παρευρέθηκαν για τη Μεσσηνία οι Βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, για τη Λακωνία οι Βουλευτές Νεοκλής Κρητικός, Αθανάσιος Δαβάκης για την Αργολίδα οι Βουλευτές Γ. Ανδριανός, Γ. Γαβρηλος και Α. Πουλάς καθώς και Βουλευτές των υπολοίπων Νομών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της «Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη» και οι εν γένει μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και εξεφράσθησαν οι προβληματισμοί που υπάρχουν σε ολόκληρους τους Νομούς αρμοδιότητας των Εφετείων Καλαμάτας και Ναυπλίου.

O κος Υφυπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του ανέπτυξε, ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη επίκειται να υλοποιηθεί σε διαφορετικά στάδια με κυριότερο ιεραρχικά την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, ενώ δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα Εφετείο.

Επίσης εξέφρασε την κατανόηση του στις θέσεις και στα επιχειρήματα σχετικά με την αναγκαιότητα της λειτουργίας στα ήδη υφιστάμενα Πρωτοδικεία, τα οποία πρόκειται να μετατραπούν σε Περιφερειακά, Τριμελών και Πολυμελών Συνθέσεων Δικαστηρίων, την ανάγκη προσδιορισμού αστικών και ποινικών υποθέσεων στα Περιφερειακά Πρωτοδικεία και όχι από τα Μητροπολιτικά, για να επιτευχθεί έτσι η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, γεγονός που εκ πρώτης άκουσε θετικά ο Υφυπουργός.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα της διατήρησης των Διοικητικών Περιφερειών όλων των δικαστικών δομών και αναφορικά με τα Ειρηνοδικεία Πύλου και Πλαταμώδους στους Γαργαλιάνους τόσο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όσο και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κυπαρισσίας τόνισαν την ανάγκη αναβάθμισης-διατήρησης τους σε Περιφερειακές Πρωτοδικειακές έδρες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis