home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ραντεβού για ΜΕΚΥΠ στον υγρότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών
Πτηνά Ναύπλιο

Στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευήθα πραγματοποιηθούν στον υγρότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ).

Οι ΜΕΚΥΠ είναι μέρος ενός προγράμματος παρακολούθησης βιοποικιλότητας (International Waterbird Census της Wetlands International), και λαμβάνουν χώρα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Συμμετέχουν χιλιάδες ορνιθοπαρατηρητές ανά τον κόσμο, κάνοντας τις ΜΕΚΥΠ ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα citizen science παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, όπου οι ΜΕΚΥΠ συντονίζονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εκατοντάδες εθελοντές ανά την χώρα εξορμούμε στους υγροτόπους στα μέσα Ιανουαρίου, καταμετρώντας τα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά (πάπιες, ερωδιοί, γλάροι, κορμοράνοι, βουτηχτάρια, παρυδάτια κ.α.).

Στις φετινές ΜΕΚΥΠ της Νέας Κίου προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να ανταμώσουν και να καταγράψουν μαζί. Οι καταμετρήσεις θα γίνουν πιθανότατα νωρίς το πρωί, οπότε και τα περισσότερα πτηνά παρουσιάζουν την μεγαλύτερη κινητικότητα.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν να ενημερώσουν με ένα μήνυμα στο Messenger ή στο [email protected] για μετέπειτα συνεννοήσεις για την ώρα και τόπο συνάντησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis