home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόρτο Χέλι: Ξενοδοχείο 5 αστέρων, κατοικίες, συνεδριακό κέντρο σε έκταση 234 στρεμμάτων

Η Scarlet Beach, υπό τον έλεγχο της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, ξεκινά την τουριστική επένδυση των 202 εκατ. ευρώ
Πόρτο Χέλι

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας άναψε το «πράσινο φως» για τη στρατηγική επένδυση της Scarlet Beach στο Πόρτο Χέλι, συνδεδεμένης με την International Holding Company και ελεγχόμενης από τη βασιλική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι, με προϋπολογισμό άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η απόφαση του υπουργού έρχεται μετά την υποβολή αίτησης της εταιρείας τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το fortunegreece, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5*, 15 επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών, συνεδριακού κέντρου, spa, γυμναστηρίου και εστιατορίων. Η επένδυση χαρακτηρίστηκε ως στρατηγική και εντάχθηκε στην κατηγορία “Στρατηγική Επένδυση 1” από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.).

Η χρηματοδότηση του σχεδίου θα γίνει κυρίως με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δανειακά κεφάλαια. Η υλοποίηση της επένδυσης θα πρέπει να γίνει σε ιδιόκτητη έκταση στο Πόρτο Χέλι και να δημιουργήσει τουλάχιστον 214 νέες Ετησίες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στο διοικητικό συμβούλιο της Scarlet Beach συμμετέχει η Lasky Sofia και ο Ahmed Nasr Mohamed Abuzaid, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ιωάννης Ρουμπάτης. Η Sofia Lasky, εργάζεται στην International Holding Company, προεδρεύει στην Alpha Dhabi Holding και συνεχίζει την επιτυχημένη της καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων.

Η επένδυση υποχρεούται να ολοκληρωθεί εντός 15 ετών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, ενώ οι κινητήριοι παράγοντες είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η βιωσιμότητα του έργου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis