home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς: «Υπέρογκες χρεώσεις – έκπληξη στους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ από τη ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.»

“Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το επιβαλλόμενο χαράτσι”
ΔΕΗ λογαριασμός

Νέο χαράτσι από την ΔΕΗ στους λογαριασμούς του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ “οδηγεί τους ήδη οικονομικά εξουθενωμένους αγρότες μας στην απελπισία και καθιστά την άρδευση των καλλιεργειών με το νερό του Αναβάλλου ολοένα και πιο ασύμφορη οικονομικά“, τονίζει ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους ήδη  υπερχρεωμένους  ΤΟΕΒ και στον ΓΟΕΒ του νομού μας, που πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά τους έξοδα“, συνεχίζει.

Ο κ. Πουλάς αναφέρει πως “όπως πληροφορηθήκαμε έχουν αποσταλεί από την ΔΕΗ έξτρα χρεωστικοί λογαριασμοί με υπέρογκα ποσά για την λειτουργία  του κεντρικού  αντλιοστασίου του Αναβάλλου και  αντίστοιχες χρεώσεις για τα τοπικά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ.

Το νούμερο που τέθηκε υπόψιν μας είναι εξωπραγματικό: 800.000 ευρώ για το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλλου και για το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ στην Άρια 363.000 ευρώ. Αντίστοιχους λογαριασμούς αναμένεται να λάβουν όλοι οι ΤΟΕΒ για τα αντλιοστάσια τους.  

Η αιτιολογία για τις παραπάνω χρεώσεις όπως αναφέρεται στους χρεωστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι «διαφορά κρατικής επιδότησης»  λόγω υπέρβασης του πλαφόν επιδότησης κατά τους μήνες Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Οκτώβριο του 2023. Τα παραπάνω προέκυψαν ύστερα από έκδοση σχετικής ΚΥΑ (ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/125322/2161) λίγες μέρες πριν το τέλος του 2023, χωρίς καμία ενημέρωση ή προειδοποίηση προς τους καταναλωτές – αγρότες.

Τα ποσά αυτά όσο και η μεθόδευση για τον καταλογισμό τους είναι απαράδεκτα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των αγροτών μας, ενώ παράλληλα καθιστούν οικονομικά ασύμφορη την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ένα χέρι έδωσε δήθεν λεφτά στους πολίτες με τη μορφή επιδότησης για να χρυσώσει το χάπι της ενεργειακής ακρίβειας προεκλογικά και με το άλλο χέρι τους τα παίρνει και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς προειδοποίηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το επιβαλλόμενο χαράτσι”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis