home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όχι μόνο γλιτώνει από λουκέτο το Εφετείο Καλαμάτας αλλά αναβαμίζεται και η Πύλος

Το υπουργείο δικαιοσύνης σχεδίαζε να περιορίσει τα Εφετεία της χώρας από 21 σε 17 με το να κλείσουν τα Εφετεία Καλαμάτας και Ναυπλίου και να δημιουργηθεί ένα κεντρικό στην Τρίπολη
Δικαστήρια Καλαμάτας

Στον πάγο φαίνεται πως μπαίνουν τα σχέδια για λουκέτο του εφετείου Καλαμάτας. Το υπουργείο δικαιοσύνης σχεδίαζε να περιορίσει τα Εφετεία της χώρας από 21 σε 17 με το να κλείσουν τα Εφετεία Καλαμάτας και Ναυπλίου και να δημιουργηθεί ένα κεντρικό για όλη την Πελοπόννησο στην Τρίπολη. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας με μπροστάρη τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο.

Μιλώντας στο δικηγορικό σύλλογο ο πρόεδρός του Κώστας Μαργέλης ανέφερε πως «ο Δικαστικός σχηματισμός στην Πύλο, όχι μόνο παραμένει αλλά αναβαθμίζεται από Ειρηνοδικείο σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο ή σε Περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Εκεί θα εκδικάζονται πλέον υποθέσεις μονομελούς Πλημμελειοδικείου, υποθέσεις μονομελούς Πρωτοδικείου και θα υπάρχει Πρόεδρος υπηρεσίας. Το Πρωτοδικείο Σπάρτης μεταφέρεται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας».

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου που κινήθηκε μεθοδικά και δυναμικά αναφέρθηκε στην συνέχεια στην καταλυτική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για αυτές τις εξελίξεις:

«Στην τελική φάση συνοδοιπόρος του Δ.Σ. Καλαμάτας, εγγυητής της διατηρήσεως του Εφετείου Καλαμάτας, αλλά και του Δικαστικού σχηματισμού στην Πύλο υπήρξε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έδειξε έμπρακτα πραγματικό και συγκινητικό ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία. Οι παρεμβάσεις και το κύρος του απέτρεψαν την οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη…»

Μάλιστα απευθυνόμενος προς το σώμα αποκάλυψε και κάποιες λεπτομέρειες της άμεσης αντίδρασης που υπήρξε: «…Το πόρισμα της Επιτροπής κοινοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες μεσημεριανή ώρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τηλεφώνησα στον Αντώνη Σαμαρά. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε συγκινήθηκα. Μου είπε “Πρόεδρε ξέρω τι με θέλεις… Έχω ήδη ενημερώσει το Υπουργείο, όσο είμαι εγώ στη Μεσσηνία δεν θα φύγει το Εφετείο της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον του και οι ενέργειες που κάνει στο θέμα αυτό ήταν το γεγονός ότι στις 7 η ώρα που τον πήρα ήξερε ήδη γιατί τον ήθελα και κάθε ημέρα δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του, σε καθημερινή μας επικοινωνία για αυτό το θέμα».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis