home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άρμα Θέσπιδος: Ένας θησαυρός της θεατρικής ιστορίας της Ελλάδας βρέθηκε στο Ναύπλιο

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Κώστας Καράπαυλος σχεδιάζει να αξιοποιήσει την ιστορική κινητή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Άρμα της Θέσπιδος Ναύπλιο (1)

Την εποπτεία, ευθύνη και διαχείριση των θεμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον Τουρισμό, θα έχει ο Κώστας Καράπαυλος, ως άμισθος αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, με τον ίδιο να υποδέχεται με ενθουσιασμό τη θέση για την οποία τον επέλεξε ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, σήμερα βρέθηκε το «Άρμα Θέσπιδος», η κινητή σκηνή του Εθνικού θεάτρου η οποία ανήκει στο δήμο Ναυπλιέων. Στα πλαισια αυτά επίκειται συνάντηση με καθηγήτρια Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, ώστε και η σκηνή αλλά και όλοι οι θησαυροί του δήμου να αξιοποιηθούν.

Άρμα της Θέσπιδος Ναύπλιο (2)

Η ανάρτηση Καράπαυλου

Όπως σημειώνει ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων:

«Πωωωωω! Τι σημαντικούς τομείς για τον Δήμο, μου ανέθεσε με την σημερινή του απόφαση ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Ορφανός. Τι εξαιρετική τιμή για εμένα.

Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα βρω άπειρη και αμέριστη συμπαράσταση από τους φίλους και συναγωνιστές και όχι μόνον.

Και, ω του θαύματος… Σήμερα ανακαλύψαμε το Άρμα Θεσπιδος. Την κινητή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου που ανήκει στον Δήμο μας. Έναν θησαυρό της θεατρικής ιστορίας της Ελλάδος. Πόσοι και πόσοι σπουδαίοι ηθοποιοί έπαιξαν πάνω σε αυτή την σκηνή. Στον περιφερόμενο στην επαρχία θίασο του Εθνικού μας θεάτρου.

Δέκα χρόνια τώρα ψάχναμε το Άρμα Θεσπιδος. Πόσες και πόσες φορές δεν γράψαμε και δεν φωνάξαμε. Και μέχρι σήμερα τίποτα.

Και νατο! Έστω και όχι όλο στο σύνολό του. Ήδη κανόνισα με καθηγήτρια των Παραστατικών Τεχνών του εδώ Πανεπιστημίου να το δούμε μαζί.

Έχουμε αναξιοποίητους επί τόσα χρόνια θησαυρούς. Θα προσπαθήσουμε ό,τι περισσότερο και καλύτερο. Αυτό μόνον υπόσχομαι προς το παρόν».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis