home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΤΟΕΒ Αργολίδας: Εκτός ελέγχου η κατάσταση των αρδευτικών υποδομών Αναβάλου

«Η κίνηση να προχωρήσουμε σε συνάντηση όλων των ΤΟΕΒ της Αργολίδας και των Ομάδων Άρδευσης και, εν συνεχεία, σε κοινή ανακοίνωση Δεκέμβριο μήνα καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος»
Ανάβαλος κανάλι

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση των αρδευτικών υποδομών Αναβάλου αναφέρουν σε κείμενό τους οι ΤΟΕΒ Αργολίδας και το οποίο έστειλαν στους βουλευτές του νομού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ήρας-Κουρτακίου, Γιώργος Πλατής, αναφερόμενος στο κοινό κείμενο των ΤΟΕΒ της Αργολίδας, που παραδόθηκε στους βουλευτές του νομού, εξηγεί στην «ΥΧ»:

«Η κίνηση να προχωρήσουμε σε συνάντηση όλων των ΤΟΕΒ της Αργολίδας και των Ομάδων Άρδευσης και, εν συνεχεία, σε κοινή ανακοίνωση Δεκέμβριο μήνα καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτήν τη στιγμή, όλα κρέμονται από μία κλωστή και εμείς νιώθουμε το βάρος της ευθύνης έναντι των μελών μας.

Είναι η τελευταία γραμμή αμύνης μας και, φυσικά, περιμένουμε μόνο ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η περιφέρεια, αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να σταθούν ουσιαστικοί αρωγοί των προσδοκιών μας.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του». Από την πλευρά του ΤΟΕΒ Ασίνης-Δρεπάνου, ο Βασίλης Λιαλιάτσης υπογραμμίζει ότι «είναι τραγικό να συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα, όταν η αλλαγή στις κλιματολογικές συνθήκες αποτελεί πλέον ένα δεδομένο που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για στασιμότητα. Πρέπει να δώσουμε στους παραγωγούς την ανάσα που χρειάζονται».

Σύμφωνα με την ypaithros.gr, χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης που αναφέρεται στις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

«Η περιφέρεια δεν επιδεικνύει κατ’ αρχήν κανένα ενδιαφέρον για τα χρονίζοντα υδατικά θέματα (υφαλμύρωση κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου αυτήν τη στιγμή έχει μείνει λειτουργική μόνο μία αντλία από τις πέντε, η κατάσταση στατικότητας του φράγματος και του αντλιοστασίου είναι άγνωστη, ενώ οι διαρροές στη μεταφορά του νερού μέσω της διαλυμένης διώρυγας είναι ίσως άνω του 50% του νερού που αντλείται, επιβαρύνοντας οικονομικά υπέρμετρα τους ΤΟΕΒ και εντέλει τα μέλη μας.

Ο ΓΟΕΒ δεν έχει προσωπικό και χρηματοδότηση και την ίδια στιγμή, που η κατάσταση είναι έτσι, προκηρύσσεται έργο μεταφοράς νερού Αναβάλου σε νέες περιοχές. Ποιο νερό θα πάει; Αυτό που δεν επαρκεί για τους λειτουργούντες ΤΟΕΒ; Τι ποιότητας;».

Πηγή: ypaithros.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis