home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Θέλει πολύ δουλειά για να ξεβρωμίσει το Ναύπλιο

Τριτοκοσμικές εικόνες στον Συνοικισμό, ακαθάριστα τα φρεάτια της πόλης σε περίοδο χειμώνα.
Ναύπλιο σκουπίδια φρεάτια

Πολύ δουλειά έχει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή στο Ναύπλιο ώστε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθώς η κατάσταση με τα σκουπίδια σε ορισμένες γειτονιές της πόλης είναι τραγική. Την ίδια στιγμή τα φρεάτια είναι ακαθάριστα και μάλιστα σε μία εποχή όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος για πλημμύρες.

Η εικόνα στον Συνοικισμό (Νέο Βυζάντιο) πίσω από το 2ο και 5ο δημοτικό σχολείο είναι θλιβερή όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες που τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου. Μαύρες σακούλες και κούτες πεταμένες στο πεζοδρόμιο, ξύλα και καφάσια σε παρακείμενο οικόπεδο, κάδοι πουθενά, ρούχα και υπολείμματα από τροφές πάνω στο πεζοδρόμιο που γειτνιάζει με το σχολείο, και γενικά μια τριτοκοσμική εικόνα που δεν αρμόζει σε μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή πόλη.

Σκουπίδια συνοικισμός Ναύπλιο (4)
Σκουπίδια συνοικισμός Ναύπλιο (3)
Σκουπίδια συνοικισμός Ναύπλιο (1)
Σκουπίδια συνοικισμός Ναύπλιο (2)
Σκουπίδια συνοικισμός Ναύπλιο (5)

Ενώ γίνονταν καθαρισμοί σε κεντρικά σημεία της πόλης εν όψει των Θεοφανίων, λίγα μέτρα παραπέρα από την πλατεία Καποδίστρια, η κατάσταση ήταν αυτή που αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες άδειων κάδων, όπου ακριβώς έξω από αυτούς είναι αφημένες ανοιχτές μαύρες σακούλες με σκουπίδια.

Σκουπίδια αμάζευτα Ναύπλιο

Τραγική είναι και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα φρεάτια τα οποία -όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες- είναι σχεδόν όλα ακαθάριστα με ότι συνεπάγεται αυτό σε περίπτωση δυνατής νεροποντής στην πόλη του Ναυπλίου.

Φρεάτια Ναύπλιο ακαθάριστα (5)
Φρεάτια Ναύπλιο ακαθάριστα (4)

Με την ανακοίνωση των αντιδημάρχων που θα αναλάβουν αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και ο τομέας της καθαριότητας, να μην έχει γίνει ακόμα, η Ντίνα Καραγιάννη που -όπως όλα δείχνουν- θα είναι αυτή που θα ανακοινωθεί σε αυτό το πόστο, θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ξεβρωμίσει την πόλη και τα χωριά, διατηρώντας τον δήμο Ναυπλιέων καθαρό.

Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν που θα αναλάβεί να τρέξει τη ΔΕΥΑΝ, καθώς ο καθαρισμός των φρεατίων είναι επιτακτικός, σε συνδυασμό με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και εν γένει του Δήμου.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Σιδεριδου Σοφία

    Και να σημειωθεί ότι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο υπάρχει αυτή η κατάσταση…οι κάδοι γύρισαν για μια εβδομάδα στις εκλογές…και μετά άφαντοι πάλι.Υπαρχει η φήμη ότι οι κάδοι ενοχλούν το σχολείο ενώ αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση δεν ενοχλεί…

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis